Nie mierzy się, ale wystarczy pracę tego kolesia poczytać, to jest jedno wielkie lanie wody.
Oj już widzę jakby mnie promotor zjebał za takie lanie wody w części teoretycznej mojej inżynierki
Cytat:Znacznie poważniej wygląda sytuacja, kiedy mamy do czynienia z kryzysem systemu. Wtedy bowiem źródłem problemów nie są odcinkowe, w gruncie rzeczy naprawialne niedomagania. W przypadku kryzysu systemu problemy są nienaprawialne: biorą się stąd, że podstawowa zasada, na mocy, której dany system działa, stała się w nowych warunkach całkowicie błędna, a więc dysfunkcjonalna.
Cytat:Kryzysy systemowe są, jak wiadomo, nieodłączną przypadłością działania wszelkiej złożonej całości. A taką całością jest z definicji każdy system
Cytat:Kryzysy systemowe wynikają z prostej zasady, iż wszystko, co działa, po pewnym czasie zaczyna niedomagać i wymaga renowacji bądź korekty.
Oj już widzę jakby mnie promotor zjebał za takie lanie wody w części teoretycznej mojej inżynierki
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.