Szanowni Państwo, mam prośbę o uściślenie informacji jakie znalazłam.
Temat apostazji jest tak mocno rozbudowany na tym forum, że nie udało mi się przeczytać wszystkich wpisów na 59 stronach
Dlatego dopytam tutaj i z góry dzięki za odpowiedzi.
Na początku wątku znalazłam informację, że jako osoba pełnoletnia nie potrzebuję świadków dla dokonania aktu apostazji. Na stronie apostazja.pl jest informacja, że "dla swej skuteczności musi być złożona w formie własnoręcznego oświadczenia złożonego na ręce proboszcza miejsca zamieszkania w obecności dwóch pełnoletnich świadków." Jak jest aktualnie? Może wpis na stronie jest stary i coś się zmieniło?
Drugie pytanie: "w formie własnoręcznego oświadczenia złożonego na ręce proboszcza miejsca zamieszkania" - dokłądnie chodzi mi o miejsce zamieszkania.Byłam ochrzczona w parafii w innym mieście, potem w tym samym mieście należałam do innej, a teraz mieszkam w innym mieście ale tu mnie nikt na oczy w kościele nie widział, więc klecha tu na miejscu nie ma nawet pojęcia o moim istnieniu. Gdzie w takim razie mam złożyć oświadczenie?
Pozdrawiam,
Sfora
Temat apostazji jest tak mocno rozbudowany na tym forum, że nie udało mi się przeczytać wszystkich wpisów na 59 stronach
Dlatego dopytam tutaj i z góry dzięki za odpowiedzi.Na początku wątku znalazłam informację, że jako osoba pełnoletnia nie potrzebuję świadków dla dokonania aktu apostazji. Na stronie apostazja.pl jest informacja, że "dla swej skuteczności musi być złożona w formie własnoręcznego oświadczenia złożonego na ręce proboszcza miejsca zamieszkania w obecności dwóch pełnoletnich świadków." Jak jest aktualnie? Może wpis na stronie jest stary i coś się zmieniło?
Drugie pytanie: "w formie własnoręcznego oświadczenia złożonego na ręce proboszcza miejsca zamieszkania" - dokłądnie chodzi mi o miejsce zamieszkania.Byłam ochrzczona w parafii w innym mieście, potem w tym samym mieście należałam do innej, a teraz mieszkam w innym mieście ale tu mnie nikt na oczy w kościele nie widział, więc klecha tu na miejscu nie ma nawet pojęcia o moim istnieniu. Gdzie w takim razie mam złożyć oświadczenie?
Pozdrawiam,
Sfora