yuugen napisał(a):Ale Afrykanie (ci od czarownic) nie tępią heretyków. W religiach politeistycznych, animistycznych, szamanizmie itp. nie ma takiego pojęcia jak herezja.Miałem na myśli Afrykanów, chrześcijan.
Afrykański eksport starego chrześcijańskiego barbarzyństwa
Cytat:A nie wiem. Ale coś czuję, że gdyby się okazało, że znalazły, to i tak byłoby "be", bo papież osobiście każdego małolata za rękę do domu nie odprowadziłNajpierw niech się znajdą

Cytat:Średnia wieku to ok. 13 lat, o ile pamiętam. Wiek sprawny dla dziewcząt przypadał na 12. rok życia, chłopców - na 14. A jest to istotne o tyle, że w naszych czasach musiałyby by nas histerycznie oburzać podobne włóczęgi 16-19 latków. Nic w tym chwalebnego, ale mają prawo, zwłaszcza ci pełnoletni.12 - 14 lat, krucjata. Cóż więcej dodać? Wtedy to akceptowano, dlaczego jutro tak ma nie być? Ach... Religia.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL