Ann napisał(a):Narobiłaś sobie góry dzieciaków, każde z innym facetem a potem wpadłaś w alkoholizm? Idź odbierz szlachetną paczkę i opowiedz o tym, jak to tobie zawsze wiatr w oczy i jak system cię doi, bo jebani kapitaliści i prezesi mają więcej niż ty.
Wolnego. Skąd wyciągnęłaś taką historyjkę? Ja wspieram Szlachetną paczkę, więc czytam historie rodzin/osób, które zostały zgłoszone (bo do Szlachetnej paczki nie zgłasza się samemu) i nie kojarzę takiej. Sugeruję, żebyś poczytała historie tych rodzin/osób zamiast na nich najeżdżać. Abstrahuję już od tego, że ze Szlachetnej paczki jak hojna by nie była, się nie wyżyje.
Irytuje mnie, że z jednej strony są ci, którzy każdemu nieudacznikowi rozdawaliby zasiłki (z cudzych pieniędzy rzecz jasna), a z drugiej ci, którzy każdego otrzymującego dobrowolną pomoc mieszają z błotem, że ojciec złodziej, matka kurwa, synek skurwysynek. A to w przypadkach o których wiem, są ludzie, którzy faktycznie są w dupie nie ze swojej winy, np. małżonek zmarł rok temu, matka chora na raka mózgu, trójka dzieci (świeża historia jednej z rodzin ze Szlachetnej paczki). I co, zrobiła sobie górę dzieciaków, każde z innym?
Właściwie nawet nie wiem kto mnie bardziej irytuje: ci, którzy chcą mi zabrać kasę, żeby rozdać ją pijakom czy ci, których irytuje, że dobrowolnie chcę wesprzeć kogoś kto potrzebuje pomocy. Jedni i drudzy powinni się łaskawie odpierdolić od mojego portfela i nie przypierdalać do ludzi, którzy naprawdę są w trudnej sytuacji.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd