Patafil napisał(a):Mowa jest o prokreacji, więc kłania się nieubłagana ciocia biologia. Mudzyni to zanieczyszczenie rasy, osoby niepełnosprawne to częstokroć dziedziczenie chorób; jeśli rodzice są wiekowi, to też lepiej dać sobie spokój itd. Nie jestem też pewny, czy warto płodzić brzydkie dzieci, które potem będą miały ciężkie życie. Eugenika po raz kolejny!
Ano właśnie, eugenika. Ja pewnego rodzaju eugenikę popieram, choć jest to czasem źle widziane.
Jeśli chodzi o wiek, pewne choroby (w tym nałogi) to jestem skłonna się z tobą zgodzić. Z eugenicznego punktu widzenia jednak mieszanie ras jest bardzo korzystne. Wystarczy spojrzeć na psy... które są mocniejsze, zdrowsze, mają mniej wad wrodzonych i dłużej żyją, a także lepiej sobie radzą na wolności: mieszańce czy rasowe?
Xeo95 napisał(a):W związku. Po prostu.Patrząc na moich znajomych w wieku zbliżonym mogę cię zapewnić, że często jest inaczej :-D
Raczej macie więcej niż 16 lat i wiadomo że w waszym wieku przeważnie mieszka się ze swoim/swoją partnerem/partnerką w jednym mieszkaniu.
Mając lat 20 jest dużo łatwiej wejść z kimś w taki związek niż 10 lat później.
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)
(Jędrzej Śniadecki)