To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kościół Latającego Potwora Spaghetti
Poszukiwaczka napisał(a):Gdzie jest to napisane w statucie, regulaminie czy... czymkolwiek? Quod non est in actis non est i mundo.
Polecam się zapoznać z prawem wyznaniowym w Polsce - w szczególności z ustawą o gwarancjach sumienia i wyznania (głównie art. 2), a także z interpretacją doktrynalną poszczególnych wyrażeń tam użytych (przede wszystkim należy zwrócić uwagę na to, co podlega rejestracji).

Ponadto warto się zastanowić nad związkiem jakiegoś "statutu" czy też "regulaminu" ze źródłami prawa powszechnie obowiązującego i jak to się ma do całej sprawy.

A z racji tego, że zawodowo jestem uczulony na "inteligentne" sentencje łacińskie, w odpowiedzi mam klasyczne: Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure.
Poszukiwaczka napisał(a):a co cyrkiem jeszcze jest a co już nim nie jest?
A co jest znieważeniem, a co już nim nie jest? A co jest koniem, a co już nim nie jest? A co jest zastraszaniem, a co już nim nie jest? A co jest łyżką, a co już nią nie jest?

Nie wiem, jak Ty, ale ja nie mogę znaleźć wystarczająco konkretnych odpowiedzi na te pytania. Ergo: łyżka nie istnieje.
"O gustach się nie dyskutuje; a ja twierdzę, że całe życie to kłótnia o gusta." (Nietzsche F.)
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Kościół Latającego Potwora Spaghetti - przez mx1 - 08.10.2013, 14:22
Kościół Latającego Potwora Spaghetti - przez LumpenWolf - 08.10.2013, 16:14
Kościół Latającego Potwora Spaghetti - przez mx1 - 08.10.2013, 16:22
Kościół Latającego Potwora Spaghetti - przez LumpenWolf - 08.10.2013, 16:52
Kościół Latającego Potwora Spaghetti - przez Roan Shiran - 26.01.2015, 03:15

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości