To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kościół Latającego Potwora Spaghetti
Roan Shiran

Po 1 - to Ty wysnułeś. Ja nic takiego nie powiedziałam.

Po 2 - Nie mam zielonego pojęcia co Ci tu nie pasuje. Mamy wyznawców oddających się swojemu kultowi zgodnie ze swoim wyznaniem i sumieniem. Chcą całkowitego uznania ich wyznania w świetle prawa, chcą nadać kościołowi osobowość prawną. Chcą móc korzystać z pełni praw przyslugujących z tego tytułu. Chcą. Procesowali się. Wygrali... w wyroku jak na razie.

Czy Ty masz JAKIEKOLWIEK kompetencje żeby podważać wyrok sądu?

Sprawa do TK chyba jeszcze nie trafiła (choć to kwestia czasu, przy dalszych oporach tak ograniczonych ludzi jak Ty), jednak jeśli trafi to jestem niemalże pewna wyniku.

No chyba, że to Ty jesteś członkiem tej starannie wyselekcjonowanej piętnastki i mnie poprawisz. Może Cię nie doceniłam.

Twoje zachowanie względem wyznawców tej konkretnej religii jest niczym innym jak dyskryminacją.

Nie trawię ludzi, którzy nie potrafią się ogarnąć i wykrzesać choć odrobiny tolerancji z siebie względem osób, które podkreślam nikomu nie szkodzą.

Cytat:Ja nie rozumiem. Nie mam nic wspólnego z prawem, więc proszę o wytłumaczenie zależności.

To wytłumaczy nam obojgu doktor habilitowany i profesor zwyczajny z habilitacją i tegoż tytułu Roan Shiran Uśmiech

Albo poda nam linka do swoich rozlicznych publikacji nt. wolności sumienia, wyznania, kościołów (w tym Potwora Spagetti) i komentarzy do ww. ustaw, na których z pewnością opiera się nie tylko TK, ale i NSA czy SN.
Ja nie mam kompetencji.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Kościół Latającego Potwora Spaghetti - przez mx1 - 08.10.2013, 14:22
Kościół Latającego Potwora Spaghetti - przez LumpenWolf - 08.10.2013, 16:14
Kościół Latającego Potwora Spaghetti - przez mx1 - 08.10.2013, 16:22
Kościół Latającego Potwora Spaghetti - przez LumpenWolf - 08.10.2013, 16:52
Kościół Latającego Potwora Spaghetti - przez Poszukiwaczka - 26.01.2015, 22:01

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości