zefciu napisał(a):Jakie pytanie?
Czego nie robisz? Rzygnięcie tekstem, w którym były kondony, Fritzl, AIDS, Arka, uszlachetniające cierpienie i głosowanie to fakt.
A jaka Arka? Noego - nie wiem.
Prawda jest taka, że jak chcesz odpowiedzi na pytania, to zadawaj je składnie.
Cytat:To nagle nie umieścił? Zatem biblia kłamie. Albo to metafora, z czym w przypadku arki jeszcze się w życiu nie spotkałem. A jeżeli tak, to dlaczego akcja w Biblii jest oparta na rodowodach genealogicznych z Jezusem włącznie? Zadaje ci proste pytania to odpowiedz zamiast trywializować temat uśmieszkiem politowania, bo trzeba ustalić czy niebezpieczne nonsensy w które wierzy miliard ludzi są bajką czy autentycznymi wydarzeniami.
Pytanie, do tego wyszczególnione, było czy nie było? Jeżeli nie, to kogo cytuję powyżej? Jeżeli tak, to dlaczego zignorowałeś? Bo kłamiesz. "Nie wiem" to nie jest odpowiedź. Jeżeli przedstawiasz innych jako ignorantów teologicznych to chyba powinieneś wiedzieć więcej w tej materii zamiast mówić, że sam nie wiesz na temat tego, co właśnie broniłeś.
"Pełna przemocy, irracjonalna, nietolerancyjna, powiązana z rasizmem i lojalnością wewnątrz grupy, otoczona niewiedzą i wroga wobec swobody dociekania, przeniknięta pogardą dla kobiet i represyjna wobec dzieci — zorganizowana religia ma na sumieniu naprawdę dużo." - Christopher Hitchens.
"KRK uważa, że lepiej, by rzesze na Ziemi umierały z głodu w najgorszych męczarniach, niż by jedna dusza świadomie powiedziała jedną tylko nieprawdę.” - Kard. Newman, bł. Katolicki.
"KRK uważa, że lepiej, by rzesze na Ziemi umierały z głodu w najgorszych męczarniach, niż by jedna dusza świadomie powiedziała jedną tylko nieprawdę.” - Kard. Newman, bł. Katolicki.