zefciu napisał(a):No to odpowiedziałem - nie.No i proszę, jak łatwo. Trzeba było tak od razu. Gdybym teraz miał udowadniać Ci, że się mylisz, to musielibyśmy dojść do porozumienia w definicjach:
Pieniądza, własności, wolności, państwa,odpowiedzialności i może kilku innych. Te definicje kształtowałem w sobie latami i wiem, że te pieniądze zostały zajebane. To jest dla mnie coś tak oczywistego, jak fakt, że ziemia kręci się wokół słońca. Ale w związku z posiadaniem jednego życia, nie mogę z każdym napotkanym człowiekiem uzgadniać od nowa co on rozumie przez to czy tamto pojęcie. Gdybyś posiadał podobny osąd, to zobaczyłbyś na tym filmiku, że 19 mld złotych musiało być zawinięte wcześniej, tylko gdzieś to rachunkowo schowano, a przy przelewaniu wyciągnięto, żeby urealnić zapisy. Ach, ten nowoczesny pieniądz.
Tak czy inaczej tych 19 mld nie było, pojawiły się naprawdę przy przelewie "realnego pieniądza". Jest i nie ma, nie ma i jest. Cuda Panie!
To też przy okazji pokazuje, że OFE musi się liczyć tylko z rządem, a rząd sobie zrobi co chce, bo kto niby przeprowadzi audyt?
Tylko tyle i aż tyle.
O ad personam jeszcze dzisiaj odpiszę.
[SIZE="2"]0 wyruchanych kóz + 153 wyruchane kozy = 134 obsrane jelenie i kupa spamujących kamieni. No i Goebbels oczywiście.[/SIZE]