Cytat:Kościół nie musi nikogo wydawać, ponieważ przestępstwami zajmuje się świecki wymiar sprawiedliwości.Ja też nie muszę udzielać pierwszej pomocy, ponieważ tym się zajmuje ratownik medyczny. Mnie też nie obowiązują przepisy dotyczące zabójstwa. Innych tak, ale mnie nie. Dlatego mogę zabijać. Tobie nie wolno tego robić.
Nie podoba mi się twoja postawa - i nie mówię tego jako prokurator, ale przyzwoitość mi nakazuje zwrócić ci uwagę:
1. Nie szanujesz ofiar, stosując prymitywne pozamerytoryczne argumenty bazujące na ignorancji czyli porównywanie osób dotkniętych tragedią do ludzi uważających, że porwało ich UFO sprowadzasz te kwestie do poziomu śmietnika politycznego.
2. Bardzo nieuczciwe z twojej strony jest ignorowanie ich głosu z powodu niepopartych żadnymi argumentami osobistych uprzedzeń, "bo temat został przedstawiony w reportażu telewizyjnym" (bo gdyby było w radiowym, to już by ci się podobało?)
3. Ignorujesz to, do czego przyznał się już sam Watykan za pośrednictwem swoich funkcjonariuszy, notabene przeze mnie cytowanych, a jako przeciwwagę przedstawiasz wikipedię. Jest to szczyt ignorancji, który nie powinien mieć miejsca w dyskusji dotyczącej tak delikatnych i poważnych spraw.
A co do katola: nie jestem twoim kolegą, kościelny gnojku.
"Pełna przemocy, irracjonalna, nietolerancyjna, powiązana z rasizmem i lojalnością wewnątrz grupy, otoczona niewiedzą i wroga wobec swobody dociekania, przeniknięta pogardą dla kobiet i represyjna wobec dzieci — zorganizowana religia ma na sumieniu naprawdę dużo." - Christopher Hitchens.
"KRK uważa, że lepiej, by rzesze na Ziemi umierały z głodu w najgorszych męczarniach, niż by jedna dusza świadomie powiedziała jedną tylko nieprawdę.” - Kard. Newman, bł. Katolicki.
"KRK uważa, że lepiej, by rzesze na Ziemi umierały z głodu w najgorszych męczarniach, niż by jedna dusza świadomie powiedziała jedną tylko nieprawdę.” - Kard. Newman, bł. Katolicki.