Marlow,
ja też piszę do ciebie ostatni raz. Dalsza dyskusja, i nie tylko z tobą, nie ma większego sensu. Kłóciliśmy się przede wszystkim o istnienie, bądź brak, zakulisowego wpływu Krk na polskie państwo.
Sądzę, że raczej sprytnie omijasz niewygodny temat, wekslując go na marginalne kwestie.
Zrozumiałeś? Czy może jeszcze za skomplikowane?
ja też piszę do ciebie ostatni raz. Dalsza dyskusja, i nie tylko z tobą, nie ma większego sensu. Kłóciliśmy się przede wszystkim o istnienie, bądź brak, zakulisowego wpływu Krk na polskie państwo.
Cytat:Gdzie ja takiego bzdeta napisałem...GDZIE?GDZIE.... mądralo, odniosłeś się do tez zawartych w moim ostatnim poście, w którym przypomniałem wiele przykładów wyjątkowo korzystnych dla Kościoła rozstrzygnięć polskich polityków, przyjmowanych z naruszeniem litery, bądź ducha prawa? A może musisz mieć napisane DRUKOWANYMI LITERAMI, żeby zrozumieć?
Sądzę, że raczej sprytnie omijasz niewygodny temat, wekslując go na marginalne kwestie.
Cytat:A teraz zacytuję to co sam napisałem:Baranku boży, napisałeś nieprawdę, ale szkoda mi było czasu i energii na jej prostowanie i rozwijanie pobocznego wątku. Skupiłem się na meritum - czyli kapitulacji środowisk lewicowych w kwestii aborcji. Politycy lewicy w 1993 odpuścili ten temat, czyli faktycznie sprzedali interesy kobiet, nie dlatego, że przewidywali przegranie referendum w tej sprawie, tylko dlatego, że była to dla nich marginalna kwestia bez żadnego znaczenia. Liczyła się jedynie perspektywa powrotu do władzy, a to wymagało nie tyle rozniecania ideologicznej wojny tylko jakiegoś dogadania się z Kościołem, a przynajmniej nie wchodzenia z nim w jawny konflikt.
Cytat:
Napisał Marlow Zobacz post
Co do referendum: przypominam szanownemu misjonarzowi genderbzdetu iż np referendum ws liberalizacji aborcji zastopowały te same genderbzdetowe i lewicowe środowiska, gdy okazało się że wg sondaży nie mają najmniejszych szans na jego wygranie i miało to miejsce jeszcze przed referendum o przystapieniu do UE.
Gdzie z mojej wypowiedzi wynika iż, tu cytuję raz jeszcze:
Cytat:
że nawet politycy lewicy sprzedali polskie kobiety za polityczne korzyści
Zrozumiałeś? Czy może jeszcze za skomplikowane?
Cytat:Cytat:Czyli, jeśli chcesz pisać na Ateista.pl, zapomnij o Kościele. Interesujące, identyczny komunikat otrzymałem na Katolik.pl. Bardzo podobnie przestrzegali mnie także w PRLu, tylko wówczas nie chodziło o Kościół, a o Przewodnią Siłę Narodu. I cholera nie posłuchałem.
Napisał exeter Zobacz post
I tu mój drogi kolego mieliśmy już do czynienia z jawnym deptaniem prawa. Zarówno w przypadku osławionej Komisji Majątkowej, jak i przepisów podatkowych i ich stosowania, czy wprowadzania religii do szkół i finansowania katechetów z budżetu.
[b]to jest tylko i wyłącznie twoja ocena, twoja interpretacja, a jak nie chcesz spotykać się z ostracyzmem i agresją, uświadom sobie i zastosuj do siebie, to co sam napisałeś:[/b]