To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy zapłodnienie Maryi w celu urodzenia Jezusa można porównać do in vitro?
Hmm, podoba mi się twoje porównanie jednak niewiele wiem o buriackim szamanie i nie wiem czy ma jako takie pojęcie o falach w szczególności radiowych natomiast katole mają pojęcie o plemniku i in vitro choćby na poziomie uczniów, czytaczy gazet i użytkowników lub obserwatorów użytkowników.

Buriacki szaman, może słyszeć jakieś głosy, jeśli jest odpowiednio nabuzowany / ma wysoki poziom emocji odnośnie jakichś kwestii, te głosy mogą mu się nawet przedstawiać, że są kamieniami, jest to bardziej prawdopodobne jeśli w buriackich plemionach jest jakaś wiara w mówiące kamienie.
Ja bym go zapytała jak on te kamienie słyszy, do czego te głosy są podobne, gdzie mu się wydaje, że jest źródło dźwięku?
Ja nic do tego nie mam co buriacki szaman słyszy, mogę wyrazić swoją opinię, że on to co słyszy źle interpretuje wskutek małej wiedzy i horyzontów myślowych.

Czy spotkaliście się z określeniem, że chory psychicznie to wariat zwłaszcza jak słyszy głosy "których nie ma" bo nie pochodzą one z ust innego człowieka obok ani z radia?
Ja to słyszałam aczkolwiek nie jestem pewna czy to jest klimat obecnych psychiatrów czy cywilnych (nie mających nic wspólnego z tym zawodem) przygłupów ryczących "Ło Jezu ale wariat słyszy głosy których nie ma!"

Takie same głosy "których nie ma" są w snach, naszych snach, w snach mówimy sami chociaż nie ustami i nieśpiący obserwatorzy śpiącego w fazie REM (chyba faza ze snami) nic nie słyszą, ale śpiący słyszy co on sam mówi i słyszy inne postaci w jego śnie które też coś mówią.
Dziwne, że jak ktoś ma sny w których coś widzi czego nie ma i słyszy czego nie ma to nie jest to wariat a jak nie śpiąc czyli na jawie też coś widzi czego nie ma i słyszy czego nie ma to już to jest wariat.

Wystarczy żyć w XX wieku lub XXI żeby zauważyć , że widzenie i słyszenie rzeczy których nie ma czy to we śnie czy bez snu to po prostu jakieś funkcje, reakcje mózgu jako organu takiego jak serce a nie świadomości jako Ja-człowiek.

Niewiele wiem o jasnowidzach, nie pogadałam z żadnym konkretnym ani nic konkretnego nie przeczytałam, ale wydaje mi się że to nie jest ściema przynajmniej w części przypadków i że są jasnowidze, którzy faktycznie na jawie coś widzą a może słyszą podobnie jak ci wyzywani od "wariatów". Może widzą to nieco w inny sposób, a to co widzą odpowiada czasem prawdzie np. poszukiwanie zaginionych nie wiadomo gdzie, może ich mózgi potrafią wychwytywać jakąś wiedzę z otoczenia, z mózgów innych ludzi i ich mózgi (jako organy tak jak serce) im (im jako świadomości - świadomemu człowiekowi) "malują" seans jasnowidzenia podobny do "snu" czy przywidzeń "wariatów", którym mózgi często "malują" emocje przestraszenia się np. "jakieś smoki wychodzące ze ściany".

Jeśli to co mówią buriackim szamanom "kamienie" w jakiejś części pokrywa się z prawdą to może jest to podobne do jasnowidzenia ze strefy naszej "kultury".
Ja się z tego nie śmieję.

Plemniki i in vitro w odniesieniu do Maryi to coś na co wierzący i funkcyjni powinni umieć zabrać głos, jeśli nie umieją to to jest śmieszne.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Czy zapłodnienie Maryi w celu urodzenia Jezusa można porównać do in vitro? - przez gąska9999 - 31.03.2015, 10:55

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości