exodim napisał(a):No dobrze, to kogo my tu mamy?
Bronisław Komorowski - był prezydentem 5 lat i był najbardziej przeciętnym, nijakim prezydentem w historii nie tylko 3 RP, ale chyba w ogóle prezydentury w państwach demokratycznych. Uznawany przez ćwoków za agenta interesów ex-funkcjonariuszy polskiej razwiedki. Nie wydaje mi się żeby Komorowski nadawał się na agenta interesów sklepu z krasnalami ogrodowymi, a co dopiero razwiedki. No, taki to już jest wujek Bronek. Może przy wódce bym się do niego przekonał, a tak to co najwyżej nie wykluczam zagłosowania na niego w 2 turze, bo za wiele w 1 kadencji nie spartaczył
(...)
Magdalena Ogórek - nic o niej nie wiem. Może dlatego, że w ogóle nie prowadzi kampanii, a sam nie interesuję się lewicowymi środowiskami politycznymi w Polsce i nie śledzę jakichś fanpejdżów tego sortu. W każdym razie, już o tym kiedyś wspominałem, prezydentem nie może być osoba niezaradna, niemająca własnej osobowości i własnego zdania lub niepotrafiąca przebić się ze swoim zdaniem (nawet będąc prezydentem) przez "autorytety" z jej otoczenia. Prezydentem jest gwarantem spoistości władzy (a zarazem państwa) podczas wojny, musi zatem umieć samodzielnie podejmować ostateczne decyzje i liczyć się z ich konsekwencjami. Pani Ogórek, moim zdaniem, nie posiada tych cennych przymiotów.
hmm, nie sądzisz, że to trochę niekonsekwentne skoro być może zagłosujesz na Komorowskiego w drugiej turze, a jednocześnie skreślasz Madzię, bo jest "niezaradna, nie ma własnej osobowości oraz własnego zdania, a także nie może się przebić przez otoczenie"? bo może się mylę, ale wydaje mi się, iż taka krytyka lepiej pasuje do Bronisława.
w ogóle widziałem tylko jeden wywiad z Ogórek, ale wywarła na mnie bardzo dobre wrażenie. jeśli chodzi o treść przekazu, to w sumie niczym się nie różni od pozostałych kandydatów (w sensie pustosłowia, niemożności realizacji postulatów; choć przynajmniej brak jakichś skrajności no i jak na lewaczkę ma dość liberalne poglądy gospodarcze - a to zawsze na plus), ale przynajmniej funkcję reprezentatywną spełniała by lepiej niż ktokolwiek inny ze startujących.
....jak łatwo wywołać echo w pustych głowach.