Baptiste napisał(a):Każdy kij ma dwa końce. Istnieje sporo grono przeciwników wpływów ludzi spod tęczowej flagi i ci ludzie także odpowiednio na rynku reagują.
No i jeszcze bardzo wielu obojętnych, którym bojkot wisi ale nazwa marki w głowie zostanie. Sam poprzez bojkot odkryłem Ciechana Lagerowe, które chętnie obecnie piję. A wcześniej za Ciechanami nie przepadałem bo te co próbowałem do tej pory średnio mi podchodziły.
Wg danych samej firmy w I kwartale 2014 kiedy histeria z bojkotem miała apogeum sprzedaż wzrosła o 30% więc bojkot zakończył się pełnym sukcesem
Co w sumie da się zaobserwować - jak jeszcze przed bojkotem w moim mieście Ciechana można było dostać tylko w monopolowych sprzedających piwa regionalne to obecnie nie ma większych problemów aby kupić go nawet w zwykłym markecie.Jsem Krtek napisał(a):Nie pamiętam ile czasu temu jeden z browarów wypowiedział coś przeciw gejom (chyba, bo już nawet nie pamiętam o co chodziło). Do dziś nie kupuję ich piwa.
Nie wiesz jaki browar, nie pamiętasz o co chodziło ale ich piwa nie kupujesz ? Ot świadomy konsument. Tak tylko spytam jak unikasz kupowania ich piwa nie znając nazwy browaru?
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"