exeter napisał(a): nie napisałbym na dwóch forach kilku tysięcy postów, gdybym uchylał się od odpowiedzi pod byle pretekstemBrak wynikania. Taki rafal3006 też dużo pisze, a nigdy nikomu nie odpowiedział na pytanie.
Cytat:Nie uchyliłem się i tym razem, tylko zgodnie z prawdą napisałem, że nie akceptuję zmiany dla samej zmiany i upodobnienie Ateisty do dziesiątków innych for internetowych.Ponieważ w ogóle o tym nie rozmawialiśmy, to jest to uchylenie od dyskusji.
Cytat:Nasza dyskusja dotyczyła tez pana profesora Hartmana, które raczyłeś nazwać "plujstwem". Reszta była ornamentyką bez znaczenia.Łżesz - wyjaśniłem. Wtedy Ty zacząłeś udawać debila, który nie wie, co to epitet.
Nie chciałeś wytłumaczyć, dlaczego tak uważasz,
Cytat:natomiast próbowałeś wmówić, że kandydatura Magdaleny Ogórek jest poważną propozycją, zwłaszcza w wykonaniu lewicyŁżesz - napisałem wyraźnie, że nominalna lewicowość SLD nie jest dla mnie tutaj istotna.
Cytat:Poradziłem Ci byś się z Nią umówił, po to, by hormony wyzwolone Jej wyglądem, nie zakłócały Ci racjonalności ocen.Co było tak merytoryczne, że należy powtórzyć to 100 razy.
Cytat:Może wtedy zrozumiałbyś, że Jej kandydatura jest zwykłą grą o władzę wewnątrz SLD.Ale ja to oczywiście wiem. Ale Ty też uczestniczysz w tej walce odrzucając tę kandydaturę.
Cytat:Ależ wiadomo, tylko trzeba zdjąć z oczu prawackie okulary.I znowu się uchylasz i zwalasz na mnie obowiązek wyjaśniania Twoich wypocin.
Cytat:A niezbędnym składnikiem prawidłowości tej procedury jest przedstawienie wyborcom pełnej palety kandydatur, ze wszystkich opcji ideologicznych i światopoglądowych.Gdzie zatem kandydat teokratów, zwolenników niewolnictwa, faszystów, neolitycznych prymitywistów, wojowników o szariat i wielu innych opcji?
Cytat:Pani Ogórek nie jest problemem, ale jej wygłupy zwiększają prawdopodobieństwo drugiej tury. I właśnie o tym pisał w swoim blogu, o czym wiedziałbyś, gdybyś zechciał go przeczytać, pan prof. Hartman.Po to jest druga tura właśnie, żeby można sobie było w pierwszej głosować na najlepszego kandydata, a nie od razu na mniejsze zło.
Cytat:Wszystkiego ci nie będę tłumaczył, zajrzyj do Wikipedii, albo kogoś spytaj.I znowu się uchylasz i znowu na mnie zwalasz obowiązek wyjaśniania.
Cytat: To, że jest w Polsce wielu katolików nie słuchających Radio Maryja i nie uznających Rydzyka za autorytet, nie oznacza automatycznie, że mają oni jakikolwiek wpływ na polski Kościół instytucjonalny.Kościół z zasady nie jest demokratyczny, więc ten wyznacznik jest nieprzydatny. Gdyby istniał jakiś "kościół łagiewnicki", który miałby "wpływy", to byłby takim samym rakiem jak "toruński".
exeter napisał(a): Jak? Siadłem na fotelu, spojrzałem w sufit i podrapałem się po głowie. Z reguły tak to się odbywa.Skąd taka rozbrajająca szczerość?