Roan Shiran napisał(a): Tak. Inna sprawa, że Korwin się może przeliczyć ze spadkiem poparcia małej partii o prawie 4/5.Kiedy tu nie chodzi o spadek poparcia tylko o mechanizm zamiany poparcia na mandaty.
Jednomandatowe okręgi wycinają mniejsze ugrupowania niemiłosiernie, jak zdobędą 2-3 mandaty będzie dobrze, a wiele zależy od też podziału terytorialnego okręgu.
łowca napisał(a): Najlepsze wrażenie po wczorajszej debecie prezydenckiej wywarli na mnie Korwin i BraunMoże nie najlepsze ale największe to się zgodzę.
Cytat:We wczorajszej debacie praktycznie każda jego wypowiedź zawierała jakieś odwołanie do Boga.Chyba mu się wydarzenia pomyliły i myślał że kandyduje na przewodniczącego Episkopatu Polski.
@Zefciu
Nie musisz interpretować moich wypowiedzi, mogę dać Ci oficjalną wykładnię.
Nigdy nie pisałem się jako przewodnik opisujący Ci świat i w najbliższym czasie też się na to nie zanosi.
Nie będę więc Ci tłumaczył co i jak, komu innemu owszem zdarza się ale dla Ciebie zwyczajnie szkoda mojego czasu. Przyjmij tę wykładnię na przyszłość, jak z rozmowy wyjdzie, że Ci jakiś argumentów nie chcę przytoczyć.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.