łowca napisał(a):Żarłak napisał(a): Braun jest za depenalizacją narkotyków i popiera wolność sumienia, czyli pomimo swoich poglądów nie zamierza narzucać innym katolicyzmu. Wszystko w poniższym nagraniu. Ktoś zauwazył, że Brauna lepiej słuchać w przyspieszeniu 1.5(można włączyć taką opcję na Youtube).
Przyznam się, że zawiodłem się nieco na Braunie po obejrzeniu tego wywiadu. Myślałem, że popiera całkowitą legalizację narkotyków, w tym ich produkcję i handel, tymczasem okazuje się, że jest tylko za depenalizacją. Muszę sprawdzić jakie zdanie w kwestii narkotyków ma Korwin.
Braun za to jest najbardziej wolnościowym kandydatem jeśli chodzi o dostęp do broni. Jak to powiedział w jednym wywiadzie nawet rusznice przeciwpancerne będzie można sobie kupić na allegro i to wszystko bez żadnych rejestracji, pozwoleń.
Korwin ma takie same zdanie nt. narkotyków. Oboje chcą ścigać dystrybutorów, a nie użytkowników.
Depenalizacja jest lepsza. Przynajmniej w obecnych warunkach. Poza tym, po co legalizowac, skoro państwo nie powinno się tym w ogóle zajmować?
Z tymi rusznicami to popłynął (daj odsyłacz, bo nie natknąłem się na to). Czekam na jego kolejne kroki po wyborach. Jeśli to był tylko happening z jego strony żeby zaprezentować swoje poglądy i wizje RP to nie można brać jego osoby poważnie. Jeśli faktycznie się gdzieś dalej zaangażuje to może warto będzie go brać pod uwagę jako jakąś alternatywę. Na razie nadaje się do obserwowania tak samo jak Kukiz.
OK znalazłem coś takiego. W skrócie postuluje szeroki dostęp do broni dla każdego, który może zostać ograniczony dopiero wyrokiem sądu.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.

(można włączyć taką opcję na Youtube).