Cytat:Ciężko o czymś dyskutować, jeżeli nie rozróżnia się poszczególnych stanowisk państwowych (i wymaganych cechach na nie). Albo różnic w promowanych cechach, zależnych od sposobu wyboru. Albo różnorodności metod i kryteriów określenia aktywności i efektywności "polityków".Tutaj wystarczy dosyć prosta.
Prosta wizja świata odejmuje tyle zmartwień...
Nie będę oceniał innych walorów pana Wilka gdyż ich nie widzę (zupełnie inna wizja państwa, społeczeństwa, gospodarki a co za tym idzie źle bym go widział na jakimkolwiek stanowisku u steru) i nie ma sensu abym rozdrażnił cię do tego stopnia, że zaczniesz się pluć i gryźć (a znając ciebie następuje to niestety bardzo szybko).
Skupiam się zatem na przymiotach ważnych z punktu widzenia zdobycia władzy a nie przymiotów ważnych na dane stanowisko ( a stanowisko prezydenta rodzi określone skutki w podpisywanych ustawach, zgłaszanych projektach). Tutaj bowiem można najbardziej obiektywnie ocenić danego kandydata. Nie zmuszaj mnie do tego abym już zupełnie nieobiektywnie zaczął go lać batogiem po plecach. Nie o to tutaj chodzi.
Cytat:Ja na swojej karcie do głosowania widziałem tylko jego. Miałeś inną?
Miałem inną. Na mojej był jeszcze Korwin.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
NN