Cytat:Wszystko ok (nie wiem jednak jak Jarubas, no i Ogórek też trochę odstaje od Dudy i Wilka) oprócz Mariana Kowalskiego. Niezbyt szeroki zasób słownictwa, nieskrywana irytacja/pogarda w głosie przy określonych rozmówcach itd (o byciu zwyczajnie chamskim nie wspomnę).Jak dla mnie bardzo dobrze wypadł w rozmowie z Tadlą w TVP. I to pomimo tego iż ta nie prowadziła rozmowy profesjonalnie.
Cytat:Nie rozumiem tej wypowiedzi. Wilk nie musi mieć lepszych wypowiedzi od Brauna, by być lepszym od większości pozostałych kandydatów.No właśnie chciałem zaznaczyć, że nie tylko Brauna można zaliczyć do osób, które potrafią się wypowiedzieć.
Wilk ma tutaj konkurencję w liczbie kilku osób.
Cytat:Jest cała teoria dotycząca początkowej formy demokracji w starożytności, gdzie zawodowych polityków nie było. Nietrudno znaleźć opracowania dlaczego mocno niezależni finansowo ludzie są najlepszymi kandydatami na polityków. Można założyć osobny temat o tej kwestii, jeżeli masz wątpliwości.Ok, ale jaki to ma związek z politykierstwem? Jeden z najbardziej zamożnych polskich posłów wręcz z niego słynie (Palikot).
Cytat:Ponadto w oczywisty sposób widać, że stara się wybić swoim programem i argumentami, a nie najazdem na konkurentów, czy poprzez "gwiazdorzenie", co jest domeną polskich polityków.
Spokojnie, on jeszcze nikomu na nogę nie nadepnął. Nikt jego nie atakuje to i on nie wystawił jeszcze na próbę swojej postawy.
Takie rzeczy weryfikuje dopiero okołoświecznikowa miejscówka.
Z resztą nawet gdzieś w takiej niszy w jakiej się znajduje zdarzają się plemienne wojenki (sprawa ich rozłamu z Korwinem).
Cytat:To jest Twoje zdanie. Na tle innych kandydatów dla mnie ten życiorys jest dobry (szczególnie zważywszy na specyfikę pracy prezydenta) i się wyróżnia.Prawników jest w polityce jak psów.
Od Kalisza i Ikonowicza po Dudę i Ziobro. Można wymieniać i wymieniać.
Nie sądzę, aby ktokolwiek błysnął takową profesją w oczach wyborcy.
Albo nie kojarzy się ona z nimi zbyt dobrze albo co najwyżej neutralnie (takie mam podejście wobec tego faktu u Dudy. A nawet przechodzące w chłodne).
Niby profesja pasuje bo legislacja itd. Ale jakie są realne doświadczenia? Raczej takie, że nasi legislatorzy natworzyli sporo gówna.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
NN