Kłobuk,
Wybacz kpinę, ale to co napisałeś nie trzyma się kupy - zamordystyczny reżim można stworzyć w parę godzin, za to usunięcie go, trwa lata całe.
Skoro rola adwokata PIS-u Ci nie odpowiada, to go nie broń - naprawdę nie ma czego.
Nie chciałem kolejny raz opisywać znanych przecież faktów. Odpowiedz, czy władza może rządzić mając prawo w pogardzie i otwarcie to komunikując?
Znasz termin stworzony przez Kaczyńskiego, w okresie gdy był premierem - "imposybilizm prawny"?
imposybilizm
Kaczor używał tego terminu na usprawiedliwienie pozaprawnych metod działania.
Czy władza może rządzić olewając tradycyjny trójpodział, na władzę ustawodawczą, wykonawczą i sądowniczą? Może, jeśli jest władzą niedemokratyczną.
I znów, Pisiory z premedytacją atakowały Wymiar Sprawiedliwości, gdyż wydawał wyroki nie według ich myśli.
Czy władza może używać służb specjalnych do zwalczania konkurentów politycznych, oraz wpływania na wyniki wyborów?
itd. itd.
z braku czasu, tylko tyle.
idiota,
Polsat był tego przykładem. Solorz ciśnięty groźbami utrudniania interesów oraz szantażowany teczkami, zwolnił Tomasza Lisa i zlikwidował najpopularniejszy wówczas program publicystyczny, mający ogromną oglądalność - "Co z tą Polską".
I tyle na temat polsatowskiej niezależności.
Została jedna Gazeta Wyborcza i jedna stacja telewizyjna - TVN, w miarę niezależne od rządu. Ale poddawane ogromnej presji - pamiętasz "media polskojęzyczne"? Zohydzane i pomawiane:
Wyrok w sprawie rzekomej agentury w zarządzie TVN
Reszta była w rękach PISu, albo siedziała cicho, jak mysz pod miotłą. Dokładnie tak samo, jak media prywatne w Rosji Putina.
Cytat:Skoro pod opisem patologii mógłbyś się podpisać to podlicz sobie kto i przez jaki czas w tym kraju rządził...A jak długo według Ciebie musi trwać reżim, żeby można było mówić o totalitaryzmie i zamordyzmie? 3 lata, 5 lat, czy dopiero dekada rządzenia stwarza takie możliwości?
Nie odpowiada mi rola adwokata PIS-u bo to zupełnie nie moja opcja, ale jak czytam takie pierdoły o totalitaryzmie i zamordyzmie za czasów ich rządów (raptem 2 lata i to z Lepperem i Giertychem w pakiecie) to mi się "nóż w kieszeni otwiera" (choć nie jestem z Kielc)
Wybacz kpinę, ale to co napisałeś nie trzyma się kupy - zamordystyczny reżim można stworzyć w parę godzin, za to usunięcie go, trwa lata całe.
Skoro rola adwokata PIS-u Ci nie odpowiada, to go nie broń - naprawdę nie ma czego.
Nie chciałem kolejny raz opisywać znanych przecież faktów. Odpowiedz, czy władza może rządzić mając prawo w pogardzie i otwarcie to komunikując?
Znasz termin stworzony przez Kaczyńskiego, w okresie gdy był premierem - "imposybilizm prawny"?
imposybilizm
Kaczor używał tego terminu na usprawiedliwienie pozaprawnych metod działania.
Czy władza może rządzić olewając tradycyjny trójpodział, na władzę ustawodawczą, wykonawczą i sądowniczą? Może, jeśli jest władzą niedemokratyczną.
I znów, Pisiory z premedytacją atakowały Wymiar Sprawiedliwości, gdyż wydawał wyroki nie według ich myśli.
Czy władza może używać służb specjalnych do zwalczania konkurentów politycznych, oraz wpływania na wyniki wyborów?
itd. itd.
z braku czasu, tylko tyle.
idiota,
Cytat:"Przejął władzę, by ją mieć. To najważniejsza motywacja, która nim kierowała."Przejął władzę, by zlikwidować patologie ukazane aferą Rywina i stworzył własne, jeszcze większe.
Czyli o aferze Rywina nie pamiętasz...
Szybko zapominasz.
Cytat:"czyli wszystkie, poza Agorą i TVN,"Pisałem, tylko nie potrafisz czytać - "podporządkowali sobie media prywatne szantażem ekonomicznym".
I Polsatem
Czyli wszystkie de facto.
Polsat był tego przykładem. Solorz ciśnięty groźbami utrudniania interesów oraz szantażowany teczkami, zwolnił Tomasza Lisa i zlikwidował najpopularniejszy wówczas program publicystyczny, mający ogromną oglądalność - "Co z tą Polską".
I tyle na temat polsatowskiej niezależności.
Została jedna Gazeta Wyborcza i jedna stacja telewizyjna - TVN, w miarę niezależne od rządu. Ale poddawane ogromnej presji - pamiętasz "media polskojęzyczne"? Zohydzane i pomawiane:
Wyrok w sprawie rzekomej agentury w zarządzie TVN
Reszta była w rękach PISu, albo siedziała cicho, jak mysz pod miotłą. Dokładnie tak samo, jak media prywatne w Rosji Putina.