DziadBorowy napisał(a):Socjopapa napisał(a): Ten cyniczny gnojek to było o mnie czy o księdzu Stryczku?
A co za różnica zważywszy na autora słów ?
Taka, że gdyby przyznał, że kieruje to do mnie, mógłbym mu zafundować jego ulubioną potrawę, pn. raport o naruszeniu regulaminu. Niestety, zabrakło mu odwagi.
Iselin napisał(a): Trochę upraszcza ten ksiądz pewne rzeczy.
Owszem, ale oceniając po całokształcie jego działalności wydaje mi się, że to wynika z faktu, że to jest wywiad, a nie książka, w której można dowolnie szeroko opisywać zagadnienie. A może to też kwestia zadającego pytania, który nie umiał zadać właściwych pytań.
Białogłowa: Tej uwagi nie rozumiem "Może żeby ktoś mu przypomniał że nie ma nic czego by nie otrzymał, to tak a propos tej "sprawczości" którą sobie przypisuje." Masz informacje, że ks. Stryczek to impostor i kłamca?
Co do pokory się nie wypowiadam, bo nie mam zdania w kwestii jaki poziom pokory powinien wykazywać ksiądz. Zresztą, ja tego braku pokory nie widzę.
A odnośnie tego "Czy nie dzięki prostemu dzieleniu się takie akcje jak szlachetna paczka mogą odnosić sukcesy?" Nie takie znowu proste dzielenie się - Szlachetna paczka nie działa dzięki prostemu rozdawnictwu całej nadwyżki jak to sugeruje przeprowadzający wywiad.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd