To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy ateistyczny kraj byłby lepszy od zdominowanego przez religiantów?
Machefi napisał(a): W tym wypadku nie jedynym, o czym zostałeś szybko poinformowany,
Na razie nie zostałem.
Cytat:inne źródła potwierdzają to co pisze w Wikipedii, więc argument chybiony.
Kto pisze? W tej chwili ktoś coś pisze w Wikipedii?
Cytat:Jak chce się podważać takimi sugestiami to warto najpierw samemu sprawdzić.
Dla piotra "Tycho de Brahe to debil" 35 sam fakt napisania tego w wikipedii był już argumentem. I do tego się odniosłem. A sugestia "sam sobie sprawdź że mam rację" to chyba najdebilniejszy zabieg erystyczny, jaki istnieje.
Cytat:No wszyscy wiedzą i czytają, tylko Zefciu już nie pamięta,
że przyczepił się o Wikipedię, bo nie miał do czego.
Nadal twierdzę, że pneumatologia to nauka o duchu, a nie o duszach. Wikipedia tutaj nie ma niczego do rzeczy. Jedynie wyśmiałem argument piotra35
Cytat:Nie pytam się od czego się nie wywodzi, tylko od czego się wywodzi,
twierdziłeś że koniecznie od Ducha Świętego.
W rozumieniu teologii rzymskokatolickiej oznacza naukę do Duchu Świętym. A wywodzi się od pojęcia πνεῦμα. Różnego od pojęcia ψυχή na tyle, że św. Paweł używa tych pojęć właściwie antonimicznie.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Czy ateistyczny kraj byłby lepszy od zdominowanego przez religiantów? - przez zefciu - 29.05.2015, 12:55

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości