Machefi napisał(a): W tym wypadku nie jedynym, o czym zostałeś szybko poinformowany,Na razie nie zostałem.
Cytat:inne źródła potwierdzają to co pisze w Wikipedii, więc argument chybiony.Kto pisze? W tej chwili ktoś coś pisze w Wikipedii?
Cytat:Jak chce się podważać takimi sugestiami to warto najpierw samemu sprawdzić.Dla piotra "Tycho de Brahe to debil" 35 sam fakt napisania tego w wikipedii był już argumentem. I do tego się odniosłem. A sugestia "sam sobie sprawdź że mam rację" to chyba najdebilniejszy zabieg erystyczny, jaki istnieje.
Cytat:No wszyscy wiedzą i czytają, tylko Zefciu już nie pamięta,Nadal twierdzę, że pneumatologia to nauka o duchu, a nie o duszach. Wikipedia tutaj nie ma niczego do rzeczy. Jedynie wyśmiałem argument piotra35
że przyczepił się o Wikipedię, bo nie miał do czego.
Cytat:Nie pytam się od czego się nie wywodzi, tylko od czego się wywodzi,W rozumieniu teologii rzymskokatolickiej oznacza naukę do Duchu Świętym. A wywodzi się od pojęcia πνεῦμα. Różnego od pojęcia ψυχή na tyle, że św. Paweł używa tych pojęć właściwie antonimicznie.
twierdziłeś że koniecznie od Ducha Świętego.