DziadBorowy napisał(a):lumberjack napisał(a):DziadBorowy napisał(a): Ogólnie nie jest ani tak dobrze jak twierdzi propaganda PO ale też nawet nie tak w połowie źle jak jak twierdzi propaganda PIS.
No i spoko, ale zastanów się o ile bardziej do przodu byśmy jeszcze byli, gdyby nie hamowały nas działania PiSu, PO i poprzednich rządów.
Gdyby rządy nie zwiększały ilości urzędników (np. mamy w całej Polsce 342 BUPy - Bezsensowne Urzędy Pracy) i gdyby od lat nie podnosiły zusów, akcyz, vatów i innych podatków to byłoby tu może na tyle znośnie, że 2 mln ludu by nie wyjebało z kraju.
Jak już kiedyś pisałem 5-6% wzrostu jest w naszym zasięgu. A polityków mamy jakich ludzie wybierają. Jak nie PO to PIS i tak w koło Macieju.
Stonoga powiedział przed chwilą, że na PiS też ma materiały, które opublikuje (tak przynajmniej zrozumiałem jego wypowiedź skierowaną do Kukiza - "Warto żebyś wiedział,że jeżeli PiS nie odetnie się od Kani itp to i PiS będzie miał swoje pięć minut więc z nimi się nie układaj bo będzie, że Kukiza atakuję."). Może nie będzie ani PO ani PiSu.
Cytat:Zdaniem Cimoszewicza Polska zmarnowała ostatnie 10-11 lat. - Płyniemy z uszkodzonym sterem, bez map, bez kompasu. (...) Nie ma żadnej poważnej debaty w naszym kraju, w naszym społeczeństwie, oczywiście zero refleksji na temat przyszłości [...]
Senator jest przekonany, że w Polsce będzie się zwiększała presja społeczna nowych pokoleń na to, aby "żyć tak, jak na Zachodzie". Nie tylko w takim wymiarze materialnym, ale także - jak przekonywał - będzie to dotyczyło jakości funkcjonowania państwa, oczekiwań związanych z jakością oferty politycznej, klasy politycznej i wielu innych kwestii związanych z jakością życia.
Oho, Cimoszewicz czytał forum i podpierdolił mi moją ocenę stanu Polski

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,W...aid=1150b7
Cytat:W jego opinii rozwiązaniem problemu może być tylko "odpowiednio sterowana imigracja, czyli kontrola procesów imigracyjnych".
Propozycja Cimoszewicza jest niemożliwa do wykonania, ponieważ chciałby on zapewne wpuszczać wyłącznie wartościowych obcokrajowców. Nie wziął zapewne pod uwagę, że tacy właśnie będą chcieli imigrować, ale do Niemiec lub Anglii, a nie do Polski. Także zupełnie nie wiem spośród kogo chciałby on dokonywać takiej segregacji.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać