cobras napisał(a): http://wyborcza.pl/duzyformat/1,145321,1...bile_.html
Cytat:Cwaniaku! Wciskając nam rozmaite pierdoły, stworzyłeś kraj ludzi nieufnych, którzy nieustannie boją się zostać oszukani. Przez ciebie nie mamy społeczeństwa, lecz zbieraninę wkurzonych osamotnionych jednostek, którym wyrządziłeś mniejsze lub większe świństwa.
To akurat bardziej pasuje do jakiejś personifikacji państwa w postaci polityka i tego jak to państwo traktuje obywatela przez ostatnie 20 lat.
Cytat:Kolejny bezpardonowy i niczym nieuzasadniony atak na wolność gospodarczą i świętość zawieranych umów, czy ten Sroczyński się w końcu ogarnie? :/
Wątpię. Zawsze znajdą się tacy, którzy na problemy wywołane zbyt małą ilością wolności gospodarczej i zbyt dużą ilością bezsensownych przepisów będą chcieli przepisać lekarstwo w postaci jeszcze mniejszej ilości wolności i jeszcze większej dawki bezsensownych przepisów. I dopóki tacy będą istnieć ten cały Sroczyński będzie miał adresata swoich jeremiad
Ale gościa, który obwinia liberalizm gospodarczy za samowolę komorników nie można zbyt wiele oczekiwać. To jest najlepsze:
"w ciągu 25 lat wolnej Polski wcisnąłeś mi już chyba wszystko, czego nie chciałem: trzy zbędne modemy, darmowy abonament w cenie 500 złotych, kanał wędkarski zamiast HBO, ubezpieczenie autocasco, które znakomicie działało aż do stłuczki, oraz "miniratkę" na 130 procent w skali miesiąca. Dzwonisz codziennie z nowymi ofertami, zmieniasz firmy jak rękawiczki, żadna branża nie jest ci obca"
Ktoś kupujący coś czego nie chce pod wpływem marketingu telefonicznego nie jest chyba zbyt ogarniętą osobą. Ale to tłumaczy zwalanie winy na "onych". "To nie była moja decyzja - to oni wstrętne liberały mnie zmusiły"

"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"