Rafał Kozłowski napisał(a): Chyba nie czytasz tego co piszę.Nie mam najmniejszego zamiaru przekonywać Cię do żadnej definicji wolnej woli, skoro sam Tobie wskazywałem, że jest to skrajnie trudne.
Ja tylko stwierdzam fakt. Definicji konkretnej nie podałeś, czy może podałeś? Czego nie wyczytałem w Twoich postach? Co ma do tego czy masz zamiar czy nie masz zamiaru, widzę że nie masz zamiaru. Tym bardziej nie ma co kontynuować. A swoją drogą nie wiem czy wskazywanie definicji może być trudne. Albo jest definicja albo jej nie ma. Trudne może być stworzenie ścisłej definicji do czegoś co jest rozumiane tylko potocznie i do tego jest niejasne.
Rafał Kozłowski napisał(a): Powodzenia w dalszych poszukiwaniach.
Oj przyda się
Choć to raczej walka z wiatrakami i nie spodziewam się niczego znaleźć.Rafał Kozłowski napisał(a):magicvortex napisał(a): W odpowiedzi postaram się wyłowić tylko kilka istotnych fragmentów:
Czym są stany intencjonalne zerowego poziomu? I czy w przyszłości robot / AI może mieć samo-świadomość? Jeśli nie to dlaczego? Oraz jak to zweryfikować?Przecież już Tobie to wyjaśniałem.
Może i wyjaśniałeś ale nie wyjaśniłeś. Możesz pokazać palcem bo ja tych wyjaśnień nie widzę po pobieżnym przejrzeniu wątku.

Nie mam najmniejszego zamiaru przekonywać Cię do żadnej definicji wolnej woli, skoro sam Tobie wskazywałem, że jest to skrajnie trudne.
Przecież już Tobie to wyjaśniałem.