Mustafa Mond napisał(a):El Commediante napisał(a):Mustafa Mond napisał(a):El Commediante napisał(a): "Od adopcji dzieci nie przybywa"
Może popełniłem mały błąd. Z perspektywy państwa można, także drenować zasoby ludzkie z innych państw n.p. adopcja z Afryki.
A nie sądzisz, że państwo będzie mieć większy pożytek ekonomiczny z dziecka wychowanego w rodzinie, niż w sierocińcu (jakkolwiek brutalnie to brzmi)? Prócz samego faktu, że dziecka nie trzeba utrzymywać, jest większa szansa, że rodzice zapewnią mu szczęśliwe życie, poślą na studia, pomogą w życiu.
Szczęśliwe życie z homoseksualnymi rodzicami w Polsce? Naprawdę, wierzysz w to? Wiem, że znajdą się wyjątki, ale zdecydowana większość dzieci będzie przez rówieśników wyszydzana.
W sumie, jeden gej lub lesbijka mogą adoptować dziecko i mieszkać z partnerem, więc to nie jest tak, że zasłonimy oczy i zjawiska nie ma. Z drugiej strony możliwość adopcji przez pary homoseksualne sprawi, że homo poczują się jeszcze bardziej jak normalni.
Kwestia ekonomiczna jest jeszcze bardziej zagmatwana, faktycznie domy dziecka kosztują, a definitywne rozwiązanie problemu zależy od tego co uznajemy za najważniejsze.
Teraz coś do jakiegoś przeciwnika uznawania relacji homoseksualnych za normalne. Mały eksperyment myślowy.
Załóżmy, że siedzisz w KFC obok matki z dzieckiem z widocznym zespołem Downa. Chłopczyk maluje sobie kredkami obrazek. Nagle podchodzi do ciebie i wyjąkuje, niezgrabnie pytanie: podoba ci się mój obrazek? Malunek jest najobrzydliwszym dziełem rąk ludzkich jakie widziałeś. Co odpowiesz? Co jest dla ciebie najważniejsze: prawda czy uszczęśliwienie drugiej osoby.
Wiem, że z biologicznego punktu widzenia, homoseksualiści są chorzy. Bądźmy jednak dobroduszni i powiedzmy im: jesteście normalni i akceptuje was.
To powinnismy przemyslec oddawanie do adopcji dziecii osobom otylym, bo otyli padaja ofiara szykan? Podobnie rudym, niektorzy nie lubia lysych, inni nie trawia facetow z dlugimi wlosami.
Zwykle do dyskryminowania w szkole podchodzi sie z zero tolerancji dla szykanujacych. Dlaczego tym razem ma byc inaczej?