To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy ateistyczny kraj byłby lepszy od zdominowanego przez religiantów?
Jestem nowym użytkownikiem (czy warto to zaznaczyć? nie wiem. ) miło mi było zauważyć, że został poruszony temat Czeskiej Republiki, pewnie by się i Szwecja znalazła, analizując reportaże Mariusza Szczygła ( dokładniej "Zrób sobie raj") doszedłem do wniosku, że prawdziwego katolika łatwiej spotkać w Czechach niż w Polsce ponieważ w kraju w którym 2/3 deklaruje się jako osoby nie wierzące, wybór wiary katolickiej jest wyborem jak najbardziej w tym wypadku świadomym i to jest ważne. Wychowałem się w małej miejscowości każdy każdego zna moi znajomi/koleżanki/koledzy chodzili do kościoła tylko i wyłącznie dlatego, ich prababka,babka,matka chodzili, no to idąc tym tokiem myślenia Ty też musisz.

Czy katolicy (jak i przedstawiciele innych religii) mają łatwiej w ČR ? próbuję spojrzeć na to z ich strony, na razie jedynie przypuszczam, że sprawa wiary jakiejkolwiek wygląda lepiej właśnie w krajach w którym wielu obywateli to ateiści. Chcesz w coś wierzyć, to wierz nie moja sprawa Ty mnie nie nawracasz ja Ci nie przeszkadzam.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Czy ateistyczny kraj byłby lepszy od zdominowanego przez religiantów? - przez Spodnie - 29.08.2015, 17:51

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości