Iselin napisał(a): Nie wiem, czy wylądują. Jeśli ktoś dostaje status uchodźcy, nie może sobie tak po prostu przeprowadzić się do innego kraju. Musi meldować się w kraju przyjmującym co trzy miesiące. Będą mogli wyjechać, jeśli znajdą gdzie indziej pracę albo małżonka. Prawdopodobnie zrobią tak ci, którzy mają rodziny na Zachodzie.
Wielki mi problem. Przy meldowaniu się co 3 miesiące, co on może bez problemu faktycznie mieszkać gdziekolwiek.
Tak swoją drogą ciekawe, kiedy pojawi się nowy wujek Adolf czy inny Stalin i ich zacznie mordować. Jeszcze ciekawiej kto będzie tych uchodźców bronił, bo na pewno nie ja.
Bo gadać to każdy może, a później mamy wujka Adolfa na głowie lub też jakieś Ferguson/Baltimore. No i oczywiście żaden krzykacz i zwolennik imigrantów wśród nich nie zamieszka, ba będzie mieszkał w czystym rasowo odgrodzonym osiedlu i posyłał swoje dzieci do prywatnej szkoły. Tylko takie kurna Smith lub już niedługo Kowalski biedny będzie musiał ponosić koszta cudzych aktów litości, a tylko się odezwie krytycznie to zaraz rasista/ksenofob.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.
Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.