rozpixelowana88 napisał(a): Czy ze społecznoscia Romska jest Polakom dobrze? Czy calkowicie sie zasymilowali? Nie ma konfliktow? Co rusz czyta sie o konflikcie ieskancow lokalnych miasteczek z owa grupa... A tymczasem kolejna jeszcze bardziej obco kulturowo spolecznosc sobie sprowadzamy...jaki to ma sens? Umieszcza tych uchodzcow w malych miasteczkach, gdzie najwyzsza pensja Polaka bez znajomosci , bez pracy w urzedzie , budzetowce itp to placa na poziomie 1200,1300zl? bedzie wielka zazdrosc? Tych tyrajacych za najnizsza...o to, ze uchodzca ma mieszkanko, zasilek, dodatek jakis do pracy i zyje lepiej niz przexietny polaczek, Polak stanie sie obywatelem trzexiej kategorii. Ja wiem, ze to nie taka sama sytuacja, ale bezdomni zyja w schreoniskach, bez pesperktyw czy jakis programow... Nikt nie daje im mieszkania. Dziwi mnie to. Jak unia hojnie obdarowywuje wszystkich to czemu nie bezdomnych?
Jak to kiedyś Korwin powiedział, bezdomni są w społeczeństwie potrzebni, ja uważam, że tak samo przydać się mogą Romowie. Człowiek patrząc na nich widzi jak wygląda społeczeństwo bez pracy, a także dowiaduje się, że można przeżyć bez luksusów.
Czy z Romami jest Polakom dobrze? Zależy z jakimi, są różni cyganie, z niektórymi można się napić, innym lepiej nie wchodzić w drogę. Konflikty są, ale niekiedy to nawet lepiej. Romowie zwykle rywalizują z największymi wichrzycielami w danej społeczności, a normalni ludzie mają spokój
Co do zasiłków, to gdy widzę jakim najgorszego rodzaju kibolom i innej patologii przyznaje się świadczenia socjalne Polsce, to nie wydaje mi się żeby danie ich islamistom było o wiele gorsze. Paradoksalnie sprowadzenie islamistów może nawet poprawić bezpieczeństwo w wielkich miastach, kibolstwo nie będzie już tak chętnie wymachiwać maczetami.
Więc w zasadzie nie widzę problemu, gdyby Europa była liberalna, normalna to żaden oczekujący zasiłku muzułmanin, by nie przyjeżdżał. Niech sprowadzają tych islamistów nawet tysiącami, może w końcu ludzie zmądrzeją, gdy zobaczą do czego to prowadzi.