zefciu napisał(a):RoDia_96 napisał(a): Ewentualnie piwo przy okazjiDziękuję. Dzięki temu wiemy, ile jest warte "myślenie" RoDia_96. Wartość myśli tego użytkownika jest równa dokładnie "ewentualnemu piwu przy okazji".
Cytat:A Unia Europejska w obecnej formie podąża drogą na skraj przepaści i nie jestem w tym poglądzie odizolowany.Nie. Twoją opinię podziela milion innych osób, którzy też za swoje słowo ręczą "ewentualnie piwem przy okazji".
Cytat:Czymś takim dajesz żywy popis umiejętności dyskusji z osobami o innych zapatrywaniach na geopolitykę niż ty....Jeśli czyjeś zapatrywanie na geopolitykę polega na tym, że w żywe oczy przedstawia porażki Putina (izolacja gospodarcza) w sukcesy, to ja o takich "zapatrywaniach" wyrażam swoje zdanie.
W sumie jest mi Ciebie żal....
A co mam się zabijać, bo masz inne zdanie niż ja. Nie jestem nieomylny, więc w żarcie zaproponowałem, że zafunduję Ci piwo, jeśli się pomyle.
A ty z tego czynisz argument, żałosne...
Dla Ciebie wszystko jest oczywiste: porażki Putina (póki co to jednak zaanektował ten cały Krym i poza ekonomicznym wymiarem Rosja nie straciła swojego imperialnego znaczenia; nie dostrzegasz tego, to twój problem), określenie tego co dobre i złe.
Ludzie o dobrze funkcjonującym intelekcie raczej sceptycznie podchodzą do takich oczywistości w dziedzinie geopolityki. To nie matematyka dla uczniów szkół podstawowych.
W sumie nie nasuwa mi się nic innego na określenie tego typu myślenia jak beton.
"Chrześcijanie twierdzą, że wiemy, że Bóg jest, ateiści – że wiemy, że Boga nie ma, natomiast agnostycy
przyjmują, że nie ma dostatecznych podstaw, aby potwierdzić istnienie Boga lub mu zaprzeczyć."
-Bertrand Russell- broszura "Kto to jest agnostyk"
"Że wiara czasem uszczęśliwia, że szczęśliwość z pewnej idee fixe nie czyni jeszcze prawdziwej idei, że wiara gór nie przenosi, lecz owszem góry osadza tam, gdzie żadnych nie ma: o tym poucza nas przelotne przejście się przez dom wariatów."
- Friedrich Nietzsche "Antychryst"
przyjmują, że nie ma dostatecznych podstaw, aby potwierdzić istnienie Boga lub mu zaprzeczyć."-Bertrand Russell- broszura "Kto to jest agnostyk"
"Że wiara czasem uszczęśliwia, że szczęśliwość z pewnej idee fixe nie czyni jeszcze prawdziwej idei, że wiara gór nie przenosi, lecz owszem góry osadza tam, gdzie żadnych nie ma: o tym poucza nas przelotne przejście się przez dom wariatów."
- Friedrich Nietzsche "Antychryst"