RoDia_96 napisał(a): W sumie jest mi Ciebie żal....To niech se będzie. Co mnie to obchodzi.
Cytat:A co mam się zabijać, bo masz inne zdanie niż ja.Z czasownikiem "zabijać się" nie łączy się dopełnienie w bierniku. Więc zdanie "a co mam się zabijać" jest chyba kolejnym przykładem "prawicowej gramatyki" poseł Pawłowicz.
Cytat:Nie jestem nieomylny,Wyobraź sobie, że pomiędzy byciem nieomylnym, a stanem, w którym czyjeś przemyślenia nie są warte nawet piwa istnieją różne stany przejściowe.
Cytat:więc w żarcie zaproponowałem, że zafunduję Ci piwo, jeśli się pomyle.No właśnie. Piwo w żarcie. Bo już piwa realnego nie jest to warte.
Cytat:A ty z tego czynisz argument, żałosne...Nie czynię z tego argumentu. Po prostu wskazuję na fakt.
Cytat:Dla Ciebie wszystko jest oczywiste: porażki Putina (póki co to jednak zaanektował ten cały Krym i poza ekonomicznym wymiarem Rosja nie straciła swojego imperialnego znaczenia; nie dostrzegasz tego, to twój problem), określenie tego co dobre i złe.Znowu "prawicowa gramatyka". Niestety nie potrafię dokonać analizy logicznej powyższego zdania.
Cytat:Ludzie o dobrze funkcjonującym intelekcie raczej sceptycznie podchodzą do takich oczywistości w dziedzinie geopolityki. To nie matematyka dla uczniów szkół podstawowych.Czyli pozostaje nam rzucanie arbitralnych sądów typu "Europa zmierza do przepaści, a Rosja ma imperialne znaczenie", a potem plucie, gdy ktoś te sądy zakwestionuje.
W sumie nie nasuwa mi się nic innego na określenie tego typu myślenia jak beton.