pid=\630886' napisał(a):do pilastra1. http://tvn24bis.pl/wiadomosci-gospodarcz...63581.html
Wystarczy mi taki wskaźnik....
2. No tak UE może być totalitarną strukturą, nie przejmującą się brakiem poparcia w społeczeństwie. Przepraszam, zapomniałem.
3.Czy twoja teza jest powszechnie uznaną teorią naukową, że głosisz ją jako taką oczywistość jak przewidywane zaćmienie Słońca.
Wydaje mi się, że nie. Ale cóż dzisiaj, na tym forum, mnie już nic nie zdziwi....
4. Poza tym, ok: zobaczymy za te parę lat, nie 10. Nawet lepiej dla mnie, widzieć, jak się będziesz tłumaczył za tak wcale niedługo ;D
idiota napisał(a): "Wow, ok, co nie oznacza jednocześnie, że Czechosłowacja w 1945 roku miałaby szansę wygrać ewentualny konflikt z ZSRR, nieprawdaż?"
W 1968 roku jeśli już.
I wcale nie jest to takie oczywiste, że byłaby to kompletnie beznadziejna walka.
Hah. Powtórka z roku 1956 (inwazja na Węgry) nie byłaby beznadziejną walką.
Gratuluję rozsądku...
"Chrześcijanie twierdzą, że wiemy, że Bóg jest, ateiści – że wiemy, że Boga nie ma, natomiast agnostycy
przyjmują, że nie ma dostatecznych podstaw, aby potwierdzić istnienie Boga lub mu zaprzeczyć."
-Bertrand Russell- broszura "Kto to jest agnostyk"
"Że wiara czasem uszczęśliwia, że szczęśliwość z pewnej idee fixe nie czyni jeszcze prawdziwej idei, że wiara gór nie przenosi, lecz owszem góry osadza tam, gdzie żadnych nie ma: o tym poucza nas przelotne przejście się przez dom wariatów."
- Friedrich Nietzsche "Antychryst"
przyjmują, że nie ma dostatecznych podstaw, aby potwierdzić istnienie Boga lub mu zaprzeczyć."-Bertrand Russell- broszura "Kto to jest agnostyk"
"Że wiara czasem uszczęśliwia, że szczęśliwość z pewnej idee fixe nie czyni jeszcze prawdziwej idei, że wiara gór nie przenosi, lecz owszem góry osadza tam, gdzie żadnych nie ma: o tym poucza nas przelotne przejście się przez dom wariatów."
- Friedrich Nietzsche "Antychryst"