RoDia_96 napisał(a): Zakład jest nadal aktualny... niczego się nie wystraszyłem.A jaki jest jego przedmiot i założenia, bo za cholerę nie pamiętam momentu, gdy go zawierałem.
Cytat:Zgrywasz eksperta, to znaczy, że nie piszesz wprost, ale się na takiego lansujesz tutaj....Co?
Cytat:P.S. Taki sam argument używałeś wobec mnie w innym wątku, aż ta twoja "dojrzała" konsekwencja i "odpowiedzialność"Jaki znowu argument? Wskaż konkretnie.
Cytat:Lepiej, to bardzo ogólnikowe stwierdzenie... Jak mam porównywać okresy takie jak międzywojnie, kiedy ogólnoświatowy poziom rozwoju gospodarczy był na zupełnie innej stopie z dzisiejszym. Czy chociażby nawet czasy gierkowskie ze współczesnymi.Proszę wskazać mierzalne wskaźniki, które to pokazują.
Ale tak, biorąc pod uwagę różne czynniki; punkt wyjściowy (zgliszcza po IWŚ i 1920), realia ekonomiczne, polityczne i społeczne II RP działała sprawniej od IIIRP.
Cytat:wiem, że zaraz powiesz, że autostradyNie powiem "że autostrady". Powiem, że masz przedstawić mierzalne parametry pokazujące, że w III RP jest gorzej niż w II RP. Na razie przedstawiłeś trochę oderwanych od kontekstu liczb i anegdot dotyczących samej III RP.