RoDia_96 napisał(a): W żadnym wypadku nie jestem zwolennikiem partii JarKacza.
Ale będę atakował wszystkich stojących mu na drodze do władzy i przedstawiał jako jedyną sensowną alternatywę.
Ale zwolennikiem oczywiście nie jestem.
Sofeicz
Cytat:I też mogę się jeszcze raz założyć, że Rosja będzie sobie żreć ziemniaki z cebulą, popijać bimbrem i trwać wszczynając co jakiś czas małe wojenki i ruchawki.
"Too big to fall"
W końcu wiadoma Korea też sobie trwa mimo tego, że teoretycznie nie powinna.
Właśnie dlatego, że jest tak duża, nikt, nawet Chiny, nie będzie jej w stanie wziąć na utrzymanie w całości. Musi zostać rozparcelowana. Ale owszem, jedyną realistyczną alternatywą rozpadu jest zwasalizowanie i wchłonięcie Rosji przez Chiny w całości. Ale takie działanie na pewno wywoła kontrę ze strony USA, Japonii i UE, i w ogóle każdego na świecie. Chiny będą musiały się podzielić
Xeo95
Cytat:Pilaster kiedyś wspominał że Rosja ograniczy się do europejskiej części minus republiki autonomiczne. Skąd taka zmiana poglądów na upadek Rosji Pilastrze?
Jaka zmiana? Taki będzie atraktor, stan docelowy, w którym proces rozpadu się zatrzyma i ustabilizuje. Ale zacznie się znacznie wcześniej i trochę czasu jednak potrwa.
Kreml
Cytat:Chiny jak chcą zrobić szlak jedwabny do Europy to tylko przez Rosję.
Oczywiście jest dokładnie na odwrót. Chiny kombinują jak mogą, aby was ominąć, względnie przejąc nad Rosją kontrolę, przynajmniej nad niektórymi częsciami. Wy sami do dzisiaj nie zdołaliście nawet zbudować normalnej drogi z Moskwy do Władywostoku, a jakieś jedwabne szlaki wam się roją.
Przepowiedział stary góral
Polska będzie aż po Ural
Za Uralem będą Chiny
Was nie będzie, sk...syny