Ano2malIja,
Ilu ludzi tyle gustów, więc nic dziwnego, że ten sam film może się komuś podobać a komuś innemu nie. O gustach (w przeciwieństwie do filmów) nie ma sensu dyskutować.
W każdym razie z przyjemnością czytam Twoje posty, dzięki za dzielenie się filmami.
białogłowa,
Spodziewałam się nie tyle rekonstrukcji faktów, co filmu głębokiego i mrocznego.
A teraz coś mrocznego, choć niekoniecznie bardzo ambitnego:
La Cara Oculta
Coś pomiędzy thrillerem a horrorem. Mroczny i dość makabryczny. Niezły klimat.
Nie daję zwiastuna, bo za dużo pokazuje.
Inny, dziwny, ambitny:
Sobowtór
O bezsilności chyba, tak można go podsumować.
Trailer.
No i teraz coś zdecydowanie ambitnego i dziwnego - dla wielbicieli filmów dziwnych. Mieszanka Herzoga i Lyncha. Ze świetnymi rolami Michaela Shannona, Willema Dafoe i Grace Zabriskie. Polecam.
Synu, synu, cóżeś ty uczynił
Zwiastun
Jeśli widzieliście te filmy, podzielcie się opinią, proszę. Jeśli nie widzieliście - polecam.
Cytat:W tym momencie pociesza mnie to, że chodź jeden film przypadł ci do gustu.
Dziękuję ci za opinie.
Ilu ludzi tyle gustów, więc nic dziwnego, że ten sam film może się komuś podobać a komuś innemu nie. O gustach (w przeciwieństwie do filmów) nie ma sensu dyskutować.
W każdym razie z przyjemnością czytam Twoje posty, dzięki za dzielenie się filmami.
białogłowa,
Cytat:Może dlatego, że nastawiłaś się na film oparty na faktach, tymczasem wygląda na to, że fakty były tu co najwyżej inspiracją. Jak dla mnie przemiana tej postaci, którą grał Whitaker była od strony psychologicznej bardzo interesująca.
Spodziewałam się nie tyle rekonstrukcji faktów, co filmu głębokiego i mrocznego.
A teraz coś mrocznego, choć niekoniecznie bardzo ambitnego:
La Cara Oculta
Coś pomiędzy thrillerem a horrorem. Mroczny i dość makabryczny. Niezły klimat.
Nie daję zwiastuna, bo za dużo pokazuje.
Inny, dziwny, ambitny:
Sobowtór
O bezsilności chyba, tak można go podsumować.
Trailer.
No i teraz coś zdecydowanie ambitnego i dziwnego - dla wielbicieli filmów dziwnych. Mieszanka Herzoga i Lyncha. Ze świetnymi rolami Michaela Shannona, Willema Dafoe i Grace Zabriskie. Polecam.
Synu, synu, cóżeś ty uczynił
Zwiastun
Jeśli widzieliście te filmy, podzielcie się opinią, proszę. Jeśli nie widzieliście - polecam.
Jeśli zabraknie ci argumentów - nazwij mnie kłamczynią i napisz, że łżę.