Cytat:Co Ty z tymi teoriami spiskowymi tak szalejesz.Bo jak widać mam do tego uzasadniony powód.
Cytat:Robię to z niechęcią ale w tym przypadku z Exeterem zgodzić się mogę. PIS nie raz mówił, że jego zdaniem szkoła nie tylko powinna uczyć ale indoktrynować i nie widzę powodów aby nie wierzyć, że mówił to zupełnie szczerze.Tak, napewno powiedział, że indoktrynować, napewno powiedział coś czego inni nigdy nie mówili (w tym wielu nauczycieli) i napewno akurat pomysł z gimnazjami ma to na celu uczynić.
Przecież PIS to partia, u której zawsze należy się dopatrywać dokładnie takich pobudek wszystkich działań.
Cytat:Czystki personalne w szkołach (głównie wśród dyrektorów) też wystąpią tak jak to jest zazwyczaj ale dopiero po przyspieszonych wyborach samorządowych do których PIS się szykuje bo na to wpływ mają samorządy właśnie a nie władza centralna.A nazywasz to czystkami bowiem? PIS ma swoje służby specjalne, które odpowiednio wcześniej przefiltrowały pod względem politycznym wszystkich dyrektorów tych podstawowych placówek szkolnych i na tej podstawie utworzył listy proskrypcyjne?
Skąd czerpiesz informacje na temat czystek?
Cytat:PS. Nie jestem przeciwnikiem wychowania patriotycznego jako takiego - ale moje duże obawy rodzi ryzyko jego upolitycznienia
Ja byłem strasznie osztrzeliwany UE i całą "europejskością" na WOS ale jeszcze z tego powodu nie nakręciłem się na gadanie o indoktrynacjach, bo to wytaczanie dział na wróble.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
NN