Baptiste napisał(a):Cytat:Co Ty z tymi teoriami spiskowymi tak szalejesz.Bo jak widać mam do tego uzasadniony powód.
Widzisz rzeczy, których inni nie widzą. To się nazywa albo przenikliwość albo psychoza

Cytat:Tak, napewno powiedział, że indoktrynować, napewno powiedział coś czego inni nigdy nie mówili (w tym wielu nauczycieli) i napewno akurat pomysł z gimnazjami ma to na celu uczynić.
Przecież PIS to partia, u której zawsze należy się dopatrywać dokładnie takich pobudek wszystkich działań.
No co ja Ci zrobię, że tak jego przedstawiciele mówili. Cytaty o pomysłach PISu na wychowanie patriotyczne znajdziesz bez problemu w googlach.
Cytat:A nazywasz to czystkami bowiem? PIS ma swoje służby specjalne, które odpowiednio wcześniej przefiltrowały pod względem politycznym wszystkich dyrektorów tych podstawowych placówek szkolnych i na tej podstawie utworzył listy proskrypcyjne?[/quote]
Skąd czerpiesz informacje na temat czystek?
Nazywam je czystkami ponieważ tak potocznie nazywa się zamianę ludzi na stanowiskach po zmianie władzy na tych związanych z władzą. Mam bliskich znajomych w oświacie i orientuję się jak to mniej więcej wygląda. Wymiana dyrektora ustanowionego przez poprzednią władzę na nowego, bardziej jej przychylnego nie jest tutaj żadną rzadkością po zmianie zarządzających w samorządzie. (a skalę zjawiska ogranicza wyłącznie to, że czasem odwołać dyrektora przed końcem kadencji się nie da bez dużych odszkodowań, chociaż kojarzę przypadki, że i to nie przeszkadzało i wymieniało się go mimo tego, że pewne było odszkodowanie zasądzone przez Sąd Pracy) Jeżeli uważasz, że do tego potrzeba służb specjalnych to zważywszy na spiski o których ciągle piszesz zaczynam się martwić o Twoje osadzenie w rzeczywistości.
Cytat:Ja byłem strasznie osztrzeliwany UE i całą "europejskością" na WOS ale jeszcze z tego powodu nie nakręciłem się na gadanie o indoktrynacjach, bo to wytaczanie dział na wróble.
To, że też nie uważam, że przedmiot na którym gnojona będzie III RP nie jest jakimś poważnym zagrożeniem bo skuteczność szkoły w takich kwestiach jest bardzo niska, więc nic strasznego się nie stanie a ja będę w przeciwieństwie do Exetera spał spokojnie. Nie przeszkadza mi to jednak nazywać rzeczy po imieniu.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"