Cytat:Widzisz rzeczy, których inni nie widzą. To się nazywa albo przenikliwość albo psychoza
Wręcz przeciwnie, wielu "innych" widzi. A u Exetera to już od lat. Nie udawaj, że jesteś na forum od wczoraj.

Jeżeli ktoś twierdzi, że nie ma sensu merytoryczna rozmowa na temat zasadności pomysłu PIS , bowiem widzi w nim jakieś ukryte, drugie dno to takie wnioski jak moje nasuwają się same.
Przypominam jego apel:
exeter napisał(a): Dlatego rozważanie, czy gimnazja są dobrym, czy złym rozwiązaniem jest bez sensu.
Sugeruje iż nie powinienem podchodzić do tematu merytorycznie tylko po exeterowemu, czyli po spiskowemu.
Cytat:No co ja Ci zrobię, że tak jego przedstawiciele mówili. Cytaty o pomysłach PISu na wychowanie patriotyczne znajdziesz bez problemu w googlach.Znalazłem podobne także u moich nauczycieli ze szkoły. A żaden związek przyczynowo-skutkowy pomiędzy propozycją PIS z gimnazjami a domniemaną indoktrynacją, dla której ten pomysł rzekomo powstał nie został wykazany.
Cytat:Nazywam je czystkami ponieważ tak potocznie nazywa się zamianę ludzi na stanowiskach po zmianie władzy na tych związanych z władzą.Ale o jakiej zamianie mowa? Jeżeli jakieś zmiany (a w tym przypadku chodzi raczej nie o zmiany, a zmniejszenie liczby) wynikają z przekształceń strukturalnych a nie personalnych to gadanie o czystkach jest zwyczajną gierką polityczną i niczym więcej.
Cytat:Mam bliskich znajomych w oświacie i orientuję się jak to mniej więcej wygląda. Wymiana dyrektora ustanowionego przez poprzednią władzę na nowego, bardziej jej przychylnego nie jest tutaj żadną rzadkością po zmianie zarządzających w samorządzie.Daj spokój, jeżeli mam za namową Exetera uznać iż na temat pomysłu PIS nie należy rozmawiać merytorycznie, ponieważ wstawił się za nim Dziad mówiąc iż jego znajomi w oświacie coś tam sobie mówili to byłbym zwyczajnym idiotą.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
NN