Witold napisał(a): Ciekawe jak się potoczą losy specjalisty Kamińskiego, który zostaje właśnie koordynatorem ds. służb specjalnych. Członkiem rządu z orzeczonym niedawno zakazem zajmowania publicznych stanowisk. Na razie nieprawomocnym, ale zobaczymy co przyniesie apelacja (i czy zostanie rozpatrzona zanim PiS zdąży "zreformować" sądy, no ale nie uprzedzajmy faktów). Co by nie było, jeszcze 4 lata jest bezpieczny.
No właśnie nie jestem pewien jak to wygląda. Gość obecnie ma immunitet ale nie wiem czy dotyczy on wyroków sądu, które zapadły wcześniej i jak do tego ma się apelacja. Na mój gust w takiej sytuacji premier powinien wstrzymać się z powoływaniem go na stanowiska zanim nie zostanie rozpatrzona apelacja i ewentualne oczyszczenie go z zarzutów. Ale widać mam jakieś dziwne standardy.
W każdym bądz razie koordynator ds. służb specjalnym z wyrokiem (co prawda nieprawomocnym) 3 lat więzienia i zakazem zajmowania publicznych stanowisk to chyba większa ciekawostka niż (chyba) pierwszy w Europie transseksualista w sejmie
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"