Machefi napisał(a): Prosisz, masz.
Nie mam. Tam nadal jest napisane, że można mieć korzyści z UE, nie będąc w UE, czego przykładem jest Szwajcaria. A przykładem tego, że można dobrze żyć z piłki nożnej będąc Polakiem, jest Lewandowski.
Ani nie ma tam nic o Polsce jako drugiej Szwajcarii, ani nic o mnie jako drugim Lewandowskim.
Machefi napisał(a): Stawiasz tezę, że poza Unią mielibyśmy większość korzyści, które mamy obecnie z faktu bycia w Unii.
Nie, nic takiego nie napisałem.
Machefi napisał(a): Stawiasz za przykład Szwajcarię nie przejmując się, że sytuacja Szwajcarii jest daleko inna niż Polski.
Oczywiście, a powyżej napisałem o Lewandowskim, nie przejmując się, że daleko mi do Lewandowskiego. Widocznie więc uważam, że blisko mi do Lewandowskiego, co można ująć lapidarnie jako drugi Lewandowski.
Rozumiesz Ty w ogóle co to znaczy pokazać przykład jakiegoś zjawiska?
Machefi napisał(a): Postarałem się, jak dziecku, wytłumaczyć.
Chciałeś powiedzieć "jak dziecko".
Machefi napisał(a): Jak się powołałem na konkret z wypowiedzi, to twoje wrażenie prysło.
Wrażenie zostało, ale nie będę się kłócił z autorem wypowiedzi na temat tego co chciał w owej wypowiedzi wyrazić.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd