El Commediante napisał(a): Mam ostatnią taką hipotezę o rozwoju wydarzeń na wschodzie. Kilka . godni temu miał mi. Kosce zamach na samolot rosyjski. Rosjanie, wbrew wszelkim dowodom, nie chcieli przyznać, że powodem katastrofy lotniczej było podłożenie bomby. Co jeśli NATO pomyślało sobie, że robią tak z powodu braku woli odpowiedniego odpłacenia terrorystom? Bo na przykład nie mają środków żeby jeszcze bardziej zaangażować się w Syrii.
Może biorąc to pod uwagę wykorzystali przelot rosyjskiego samolotu nad Turcją, by go zestrzelić i sprawdzić Rosję - czy rzeczywiście jest tak silna jak twierdzi.
Jeśli tak to sobie NATO zaplanowało, to operacja zakończyła się sukcesem. Rosja, nie dość że nie przygotowała militarnej akcji odwetowej wobec Turcji, to zarzuciła sobie na szyję kolejne pętle zwane sankcjami wobec Turcji.
Moze byc i tak jak piszesz, ale na chwile obecna trudno jest rozgryzc co tam sie naprawde dzieje i kto mąci, a kto chce uzdrowic sytuacje w tamtym regionie. Mi na chwile obecna wydaje sie, ze tam nikt nie jest ok. Kazda strona konfliktu sprawdza sile wrogow, a chyba nikomu nie zalezy na losie ludzi tam mieszkajacych.
O wiele latwiej bylo mi zrozumiec to, co stalo sie i co dzieje sie na Ukrainie niz ten caly isisowski konflikt.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać