lumberjack napisał(a): Nie rozumiem. Życie ludzkie jest ważniejsze od tego czy gdzieś jest czy nie ma trójpodziału władzy.Owszem jest ważniejsze, ale jedno z drugim nie koliduje. W dodatku trójpodział władzy zabezpiecza nas przed kilku innymi niedogodnościami. Nie ma alternatywy typui: trójpodział władzy albo ochrona życia - a tak by trzeba interpretować twój wpis.
Cytat:W ten oto prosty sposób możemy ustalić co jest większym zagrożeniem.Jednak jedno i drugie zagrożeniem jest. Zgoda na jedno zagrożenie ma się nijak do zabezpieczenia się przed drugim.
Cytat:To co zrobi Kaczyński będzie dało się odczynić. Kaczyński jest demokratą i za cztery lata wymieni go ktoś, kto przywróci trójpodział.Podziwiam twoją wiarę i optymizm, ja twojej wiary nie podzielam albowiem nic na to nie wskazuje by PiS demontował demokrację by potem godzić się z demokratycznymi wyborami społeczeństwa.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.