exeter napisał(a): lumberjack,
Cytat:PiS i jego działania mogą podkopywać zaufanie społeczeństwa do władzy i do państwa, ale nie jest to nowa jakość w polityce, ponieważ PO robiąc skok na OFE oraz podwyższając wiek emerytalny również to zaufanie podkopała.Masz rację i jednocześnie się mylisz. PO podkopywała zaufanie społeczeństwa do państwa i władzy, ale nie przez zmiany w OFE, czy systemie emerytalnym, tylko całkowitym brakiem umiejętności, a może chęci, wytłumaczenia ludziom konieczności tych zmian.
Mhm, to myślisz że jakby ludziom wytłumaczyć, że kradzież pieniędzy z OFE jest dla ich dobra, albo fakt że muszą tyrać dłużej i chujową emeryturę z tego tytułu dostaną, to by się z uśmiechem na twarzy zgodzili? Może jeszcze podwyższenie podatku VAT do 23% było dla dobra ludzi, albo likwidacja ulgi na artykuły dziecięce czy książki też miała służyć ludziom? Wprowadzenie "opłaty zapasowej" czyli w sumie niewielkie zmiany w cenie paliwa pomimo tego że ropa staniała? O, zapomniałbym jeszcze o totalnym olaniu ludzi, którzy nie chcieli posyłać 6-cio latków do szkół, bo chcieli mieć wybór, tak jak kiedyś było.
Albo fakt że Tusk zapowiadał, że wyrzuci z rządu każdego kto zaproponuje podwyższenie podatków i jego rząd będzie dążył do ich obniżenia, po czym sam podwyższył właśnie VAT, to też nie podkopało zaufania do PO?
A pamiętasz jak po taśmach Beger PO krzyczało o dymisji rządu, jednocześnie po taśmach od Sowy stwierdzili że w sumie to oni jako podsłuchiwani są poszkodowani i nic się nie stało? A afera hazardowa? A "chuj, dupa i kamieni kupa"? A "robienie laski amerykanom"? Jak to byś chciał ludziom wytłumaczyć, że to dla ich dobra?
Jak mnie wkurwia takie bezkrytyczne podejście do PO, z resztą zaraz pewnie ktoś mnie nazwie zwolennikiem PiSu, to wszem i wobec powiem że miałem nadzieję że PiS nie dostanie większości, że do sejmu wejdzie też Korwin, że głosowałem na Nowoczesną. Ale jak czytam brednie że PiS to najczystsze zło, a jego wybór to apokalipsa, a PO było prawie że krystalicznie czyste, to mnie kurwica bierze, tak po prostu.
"War, War never changes"
"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.