Dzięki, szukam już tego od dłuższego czasu. Raczej interesuje mnie działanie adenozyny jako substancji pomagającej przekraczać barierę krew-mózg innym substancjom
Zastanawiałem się czy czosnek pomaga kwasom omega-3 dostawać się do neuronów w większych ilościach. Pamiętam jak czytałem Szatana z 7-mej klasy i był tam opis jak do asfodela dodawano właśnie czosnek i ta mieszanka miała dawać "lekkie pomieszanie zmysłów"
Więc wywnioskowałem że działanie czosnku musi być dość duże. A skoro tak, to istnieje tani sposób na zwiększenie właściwości leków na choroby neuronalne czy psychiczne albo suplementów przy zmniejszeniu ich dawek. Jeszcze dodać sok z grejpfruta, który spowalnia ich rozkład i wuala - koszty terapii lecą na łeb a zdrowie pacjentów rośnie. I to prawie za darmo.
* Jeżeli czyta to ktoś z firmy farmaceutycznej albo służby zdrowia to ma moje błogosławieństwo na wykorzystanie tego w praktyce
Mile widziany jest jakiś dyplomik czy coś... Kasa jak kasa, ale fejm musi być
Zastanawiałem się czy czosnek pomaga kwasom omega-3 dostawać się do neuronów w większych ilościach. Pamiętam jak czytałem Szatana z 7-mej klasy i był tam opis jak do asfodela dodawano właśnie czosnek i ta mieszanka miała dawać "lekkie pomieszanie zmysłów"
Więc wywnioskowałem że działanie czosnku musi być dość duże. A skoro tak, to istnieje tani sposób na zwiększenie właściwości leków na choroby neuronalne czy psychiczne albo suplementów przy zmniejszeniu ich dawek. Jeszcze dodać sok z grejpfruta, który spowalnia ich rozkład i wuala - koszty terapii lecą na łeb a zdrowie pacjentów rośnie. I to prawie za darmo.* Jeżeli czyta to ktoś z firmy farmaceutycznej albo służby zdrowia to ma moje błogosławieństwo na wykorzystanie tego w praktyce
Mile widziany jest jakiś dyplomik czy coś... Kasa jak kasa, ale fejm musi być
Sebastian Flak