Xeo95 napisał(a):Czarnych muzułmanów ubóstwiam, jeśli są dobrymi ludźmi.cobras napisał(a):Nie zapominaj że nonk lubi także czarnych.Cytat:Maroko - za homoseksualizm grozi od 6 miesięcy do 3 lat więzienia.
Oman - od 6 miesięcy do 3 lat więzienia.
Egipt - co prawda nie ma odrębnych przepisów odnośnie homoseksualizmu ale wykorzystuje się w tym celu przepisy odnośnie zachowań seksualnych i homoseksualiści trafiają do aresztu za "rozwiązłość".
To raczej kwestia geografii, a nie religii. W Afryce znajdą się również państwa chrześcijańskie, gdzie homoseksualizm jest nielegalny. A w niektórych z nich dalej obrzeza się kobiety.A czarnych muzułmanów to chyba musi ubóstwiać.
Nonkonformista napisał(a):I co im będzie z tych wysp i wysokich budynków jak braknie ropy? Coś z tych budynkach się produkuje?El Commediante napisał(a):A w momencie, kiedy świat się nasyci... Dlatego powinni kuć żelazo póki gorące i inwestować, a nie finansować światowy terroryzm.Przecież inwestują. Czym są te usypane wyspy, wysokie budynki itd. itp.
Czy tylko ja zauważyłem że wśród osób broniących islamu jest nadreprezentacja:
-kobiet
-homoseksualistów
-ateistów
?
Ciekawy paradoks (choć w znacznej mierze pozorny).
Tu nie o obronę islamu chodzi, ale o rzetelność. Jeszcze raz: islam niejedno ma imię.
To tak, jakby prawosławny czy zielonoświątkowiec oceniał katolicyzm, pisząc tylko o Natanku, a zapominając na przykład o ks. Hellerze. Ot, taki niuans! Ale rozumiem, że niektórzy chyba nie potrafią spojrzeć na rzeczywistość przez pryzmat. Wolą widzieć świat przez zielone szkło. Jakżeż to ogranicza: wiesz, oglądam świat przez zielone okulary i widzę wszystko na zielono. A inne kolory nie istnieją? Pewnie istnieją, ale ja nie chcę zdejmować zielonych okularów. Tak to wygląda.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".

A czarnych muzułmanów to chyba musi ubóstwiać.