Cytat:Po trailerach można było wnioskować, że to on jest nowym Jedi, skoro bez problemu dzierży miecz świetlny i umie nim całkiem dobrze walczyć (chyba że Kylo Ren to cienias), no i rzeczywiście momentami zachowuje się fajtłapowato i zastanawia czy w ogóle ukończył jakiś kurs na bycie szturmowcem.
No właśnie też nie wiem czym tu kierował się J. J. Abrams. Ktoś kto na Starkillerze odgrywał rolę niemal pokładowego "majtka", wziął miecz świetlny i zaczął walczyć z lordem Sith niemal na równi. To samo się tyczy Rey, którą jednak można wytłumaczyć wrażliwością na moc.
Przyznam że w trakcie sceny na moście z Hanem i Kylo Renem, dosłownie wstrzymałem oddech bo nie miałem pojęcia co się zaraz wydarzy a mogło się wydarzyć wszystko.
Sofeicz napisał(a):Lubię dobrze zrobione kino SF ale fenomenu GW nie jestem w stanie zrozumieć
Z tym że ja SW nie traktuję jako gatunku science fiction a raczej jako baśń filmową albo wręcz fantasy. Dla mnie mnie to odrębna, jedyna w swoim rodzaju kategoria.
![[Obrazek: Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg]](http://images2.fanpop.com/image/photos/10100000/Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg)
EH