exeter napisał(a): Grim,
Cytat:Skoro ZSRR trzymał na naszym terytorium głowice nuklearne i rakiety zdolne do ich przenoszenia i tylko oni to obsługiwali, to myślisz że takie USA nie dałoby radę zrobić czegoś podobnego?Trzeba mieć mocno najebane do głów, żeby śnić o polskiej atomowej potędze i to jeszcze z amerykańskiej łaski. Moim zdaniem, zostało to wrzucone opinii publicznej wyłącznie po to, by przykryć pisowski blitzkrieg na wszystkie instytucje państwa i mizerię w realizacji obietnic wyborczych - niech sobie Polacy zamiast myśleć o tamtym, łamią głowy, co zrobimy z amerykańskimi atomowymi pigułami?
Widzisz, to widocznie mam najebane, bo dla mnie skoro takie RPA może mieć niczym nieuzasadnioną broń jądrową, to dlaczego my mieć nie możemy (niekoniecznie już teraz, ale w przyszłości)? Zwłaszcza że sąsiadujemy bezpośrednio z krajem uzbrojonym w atom, w przeciwieństwie do Wielkiej Brytanii i Francji. Ale trzeba pamiętać, że ty też masz najebane w głowie, bo o ile dobrze pamiętam ty chciałbyś powszechnego rozwiązania wojsk, porzucenia jakichkolwiek broni i chciałbyś pokoju na świecie, może nawet żeby wszystkie nacje siadły se przy ognisku i zaśpiewały "Kumbaya".
Cytat:Ani broń jądrowa na naszym terytorium, ani amerykańska "tarcza" mająca chronić kontynent północnoamerykański nie zwiększają naszego bezpieczeństwa. Jest przeciwnie, zmniejszaj je, czyniąc z nas cel ataków wyprzedzających.
Czyli tarcza antyrakietowa, mająca za zadanie niszczyć rakiety międzykontynentalne mogące uderzać w różne cele, nie zwiększa bezpieczeństwa? Bo bylibyśmy celem ataków wyprzedzających? To może w ogóle zrezygnujmy z wojska, bo jakakolwiek obrona musi się liczyć z ewentualnym atakiem?
Cytat:A najbardziej zmniejsza nasze bezpieczeństwo polityka obecnych władz, spychająca Polskę na margines i skłócająca nas ze wszystkimi. Powtórzę, trzeba mieć siano, zamiast mózgu, żeby myśleć o polskiej potędze militarnej, nawet w skali regionu. I kompletnie nie mieć pojęcia, jakie są koszty zbrojeń.
Przedstaw proszę, jak wygląda obecna polityka bezpieczeństwa pod rządami PiSu, ciekawy jestem, tylko bez pierdół w stylu jaki napisałeś w zacytowanym przeze mnie fragmencie.
"War, War never changes"
"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.