To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Disney wypuści 7. epizod Gwiezdnych Wojen w 2015 r.
Co do kwestii "powtórzeń" to był to chyba jedyny spoiler jaki otrzymałem przed filmem. Brzmiał on "film składa się z tych samych klocków, co IV część, tylko inaczej ułożonych". Dla mnie było to fajne i zabawne. Analogie były jasno widoczne, ale nie nudziły.

Co do sprawy "dlaczego Rey i Finn walczą z Kylo Renem na równi", to moim zdaniem zostało to w filmie dość dobrze usprawiedliwione. Kylo Ren jest ranny, jego trening jeszcze się nie zakończył, a dodatkowo oboje jego przeciwnicy mają jakieś tam przeszkolenie w szermierce (inną bronią niż miecz świetlny, ale zawsze).

Co do porównywania Star Wars ze Star Trekiem, Babylon 5, BSG, etc, to uważam to za bezsensowne. Star Wars możemy porównywać z Władcą Pierścieni albo klasycznymi baśniami. To jest ta kategoria.

A co mi się jeszcze podobało w filmie? Chyba najbardziej ta analogia Darth Vader - Kylo Ren. Obydwaj za zimną bezlitosną maską chowają słabość. Jest to jednak inny rodzaj słabości. Za maską Vadera mamy człowieka fizycznie zniszczonego. Za maską Kylo Rena psychicznie słabego nastolatka.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Disney wypuści 7. epizod Gwiezdnych Wojen w 2015 r. - przez zefciu - 22.12.2015, 11:51

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości