To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Disney wypuści 7. epizod Gwiezdnych Wojen w 2015 r.
Smok Eustachy napisał(a): No np kiedy?
Vadar już jako Vader.

To nie są dwie różne osoby. To nadal Anakin Skywalker tylko z imperialnym pseudonimem i okaleczonym ciałem. Z tego powodu zwracam uwagę na czasy gdy  był nastolatkiem czy dwudziestolatkiem.
Osoby opanowane nie ulegały ciemnej stronie mocy i kropka. Przypominam, że Skywalker nie był osobą od maleńkości podążającą w tym kierunku lecz Jedi, którego osobowość i charakter nie pasowały do wzorca członka zakonu i dawało to o sobie znać. Pomimo tego iż to opanowanie i spokój wtłaczano mu do głowy od małego to i tak cechy osobowe wychodziły na jaw.

W kinie tak to już jest, że poważny wiek musi kojarzyć się z powagą i opanowaniem, a młodość z pasją i szałem. Myślę, że stąd ta rozbieżność pomiędzy obrazami nowszymi a starszymi.

Mam zastrzeżenia do twojego pierwszego punktu mówiącego o tym iż Sithów mogło być tylko dwóch. Tak mówiła doktryna Bane'a. No ale to tylko mały wycinek historii Sithów.
Niejednokrotnie mroczni jedi zostawali lordami Sithów poprzez zgłębianie wiedzy, historii Sithów, a nawet poprzez kontakt z ich duchami (w filmach Lucasa kontakty z duchami też są przedstawiane, to nie jest dziwaczny wymysł twórców RU).
Podsumowując-kontakt z innym, żywym Sithem nie był konieczny do tego aby móc kimś takim zostać.
Pisząc o RU cały czas odnosisz się do tego co było po Powrocie Jedi. Jest to zrozumiałe, gdyż ma bezpośredni związek z nowym filmem. Tylko, że RU to także rozwinięcie filmów, których akcja miała miejsce przed Bitwą o Endor. Do tego wszystko to co miało miejsce przed Mrocznym Widmem.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Disney wypuści 7. epizod Gwiezdnych Wojen w 2015 r. - przez Baptiste - 30.12.2015, 01:42

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości