Wybaczcie, ale dziennikarze radiowej Jedynki nie używają hymnu do poprawy nastroju przy zmywaniu naczyń, tylko jako elementu walki o wolność słowa w Polsce. Jeśli nie w tym przypadku, to kiedy można Go wykorzystać?
Katol,
Media prywatne i publiczne pisały i mówiły o zagrywce PO. Ale to nie media powinny zrobić ruch w tej sprawie, tylko instytucje do tego powołane, np. partie polityczne. I to one, mając uzasadnione wątpliwości co go zgodności z polskim prawem takiego posunięcia, powinny zapytać o tę zgodność TK. Nie zawracając tym głowy społeczeństwu. Taka jest rutynowa procedura, stosowana setki razy w odniesieniu do wielu ustaw.
I PIS tak zrobił, bez większego szumu. Ale dlaczego po wyborach, wycofał własne pytanie z TK? Może Ty mi odpowiesz?
O jakości i ważności obecnych mediów publicznych świadczy fakt, że Wiadomości są najchętniej oglądanym i najwyżej ocenianym telewizyjnym programem informacyjnym w Polsce.
Warto wiedzieć, co tracimy.
Katol,
Cytat:Nie obrażaj Dobrego Boga ignorowaniem Jego darów i zrób z nich użytek, myśląc samodzielnie - po to dał Ci rozum.exeter napisał(a): napisał(a):Brońmy TK, brońmy niezależnej od władzy służby cywilnej i brońmy mediów publicznych, póki jeszcze istnieją.
Protest radiowej "Jedynki"
Broniłbym w odpowiednim momencie, jednakże jakoś te media ''publiczne'' nie pozwoliły mi zorientować się jak to PO doprowadziło do wyboru dwóch sędziów w sprzeczności z konstytucją.
Media prywatne i publiczne pisały i mówiły o zagrywce PO. Ale to nie media powinny zrobić ruch w tej sprawie, tylko instytucje do tego powołane, np. partie polityczne. I to one, mając uzasadnione wątpliwości co go zgodności z polskim prawem takiego posunięcia, powinny zapytać o tę zgodność TK. Nie zawracając tym głowy społeczeństwu. Taka jest rutynowa procedura, stosowana setki razy w odniesieniu do wielu ustaw.
I PIS tak zrobił, bez większego szumu. Ale dlaczego po wyborach, wycofał własne pytanie z TK? Może Ty mi odpowiesz?
O jakości i ważności obecnych mediów publicznych świadczy fakt, że Wiadomości są najchętniej oglądanym i najwyżej ocenianym telewizyjnym programem informacyjnym w Polsce.
Warto wiedzieć, co tracimy.